כניסה
הרשמה לניוזלטר

אחת ה-buzz words של השנים האחרונים היא "ביג דאטה". מתוך הביג דאטה, אותם נתונים שנאספים עלינו…

תוכן שיווקי | 13 בספטמבר 2017 | תוכן שיווקי | 6 דק׳

איך תשתמשו בביג דאטה לקמפיינים שיווקיים? 4 דוגמאות לחברות שעשו זאת

אחת ה-buzz words של השנים האחרונים היא "ביג דאטה". מתוך הביג דאטה, אותם נתונים שנאספים עלינו בכל הפלטפורמות והמוסדות שאנחנו מנהלים אתם אינטראקציות, ניתן להפיק כיום תובנות רבות-ערך, הודות לטכנולוגיות וכלים חדשים שמאפשרים את כריית הנתונים האלה וניתוחים שונים שלהם.

שלא במפתיע, אחד הסקטורים שעושים את השימוש המסיבי ביותר בביג דאטה הוא סקטור השיווק. ספציפית, לימוד תחום האנליטיקס – מדידה, איסוף וניתוח הנתונים שמתקבלים משימוש ברשת – הוא בגדר חובה בכל קורס קידום אתרים בגוגל. בעלי עסקים יכולים לקבל היום תמונת מצב מפורטת להפליא של מה שהגולשים עושים באתרים שלהם כמו גם בערוצי שיווק אחרים כמו דיוור אלקטרוני ורשתות חברתיות, בזכות כלים כמו גוגל אנליטיקס,Facebook for Business ועוד: כמה גולשים ביקרו באתר, באלו עמודים הם ביקרו וכמה זמן הם שהו בהם, מה הם רכשו, כמה גולשים צפו בפוסט בפייסבוק (ובתוך כך, כמה כמה הגיעו אליו בצורה אורגנית וכמה הגיעו בזכות הפרסום הממומן), כמה נמענים פתחו את הניוזלטר שנשלח אליהם במייל וכן הלאה. כל המידע הזה משמש אותם לייעול ומיקוד השיווק בערוצים השונים.

אלא שיש חברות שמשלבות את הביג דאטה באסטרטגיית השיווק שלהן ועושות בו שימוש יצירתי במיוחד. חלקן משתמשות בו לניצול הזדמנויות שיווקיות, אחרות משתמשות בו ליצירת תוכן עם ערך לגולשים, וחברות נוספות מפרסמות אותו על שלטי חוצות. לפניכם דוגמאות לארבע חברות שיצאו מהקופסא ועשו עם ביג דאטה דברים מעניינים באמת – כדאי לקרוא ולקבל מהן השראה!

תמונה: דפנה בן יהושע*

תמונה: דפנה בן יהושע*

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בניין האיחוד האירופי בבריסל | צילום: KENZO TRIBOUILLARD/AFP via Getty Images
האיחוד האירופי: "יינקטו סנקציות חדשות נגד איראן – בעיקר ביחס למל"טים וטילים"

קרן זריהן

מתרגלי פאלון גונג בעצרת בוושינגטון לציון 26 שנה לרדיפה המתמשכת בסין, 17 ביולי 2025
26 שנה לרדיפת מתרגלי הפאלון גונג בסין; מחלקת המדינה האמריקנית קוראת לשים קץ לכך

אורן שלום

השופטים שנרצחו כחוג'ת אל-אסלאם עלי רזיני וחוג'ת אל-אסלאם מוחמד
איראן: חמוש רצח שני שופטים בבית המשפט העליון

דורון פסקין

סצנת הסיום של המחזה, בה תקלה אחר תקלה מביאות למותם של כל אנשי חצר המלוכה הדנית | Salvador Sánchez Barbudo/CC
מחיר הסָפֵק – המלט והרס ערכי המערב

קנת להפייב

רס"ל מיכאל מרדכי נחמני ז"ל
לוחם במילואים נהרג ברצועת עזה

צוות מגזין אפוק

טראמפ שחרר את הקראקן

איל לוינטר

שתפו: