מוגש מטעם מיטב ד"ש
מיטב ד"ש | 19 בדצמבר 2021 | תוכן שיווקי | 4 דק׳
קרנות פנסיה – חיסכון וביטוח במוצר אחד
בשנת 2008 הוחל חוק פנסיית חובה שקבע חובת הפרשה לחיסכון פנסיוני הן מצד המעביד והן מצד העובד. בשנת 2017 הורחבה החקיקה כך שכיום ישנה חובת הפרשה פנסיונית גם עבור עובדים עצמאיים. בהתאם לכך, ולצד הגידול באוכלוסיית המדינה ובשוק העבודה בישראל, שוק החיסכון הפנסיוני צומח משנה לשנה.
חיסכון פנסיוני – איך זה עובד
החיסכון הפנסיוני בישראל מבוסס על שלושה מוצרים מרכזיים: קופות גמל, ביטוחי מנהלים וקרנות פנסיה. לכל אחד מן המוצרים מאפיינים ייחודים משלו. קופות הגמל מספק פתרון לחיסכון בלבד, ביטוחי המנהלים מאפשרים חיסכון לצד רכישת רכיבים ביטוחיים לפי שיקול דעתו של החוסך ואילו קרנות הפנסיה משלבות חיסכון לצד חבילת כיסויים ביטוחיים אחידה בין כל הקרנות, ומאפשרות לכל חוסך לבטח את השכר הפנסיוני שלו למקרי מוות ונכות. קרנות הפנסיה מוגדרות גם כמוצר חיסכון פנסיוני ברירת המחדל, כלומר, בהיעדר בחירה אחרת ויזומה מצד העובד, המעביד מחויב לפתוח חיסכון עבור העובד דרך קרנות הפנסיה ולא דרך מוצרים פנסיוניים אחרים.
בכל הקשור לשכירים, ההפרשה הפנסיונית מהווה לכל הפחות 18.5% מהשכר והוא נחלק בין המעסיק לבין העובד, 12.5% ו- 6% בהתאמה. במקרה של חיסכון פנסיוני של עובד עצמאי, הוא מחויב להפריש אחוז משתנה מהכנסתו השנתית עד לתקרה הקבועה בחוק. ההפרשות הפנסיונית מזכות את החוסך בהטבות מס עד לתקרה המזכה. ככלל, את החיסכון הפנסיוני ניתן לפדות בצורה של קצבת פנסיה חודשית החל מגיל הפרישה המינימלי, שנכון להיום עומד על גיל 60.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו