כוחו של הרגל, חוסר מודעות או רצון לעבוד עם גוף פיננסי מוכר – כל אלה מובילים…
תוכן שיווקי | 13 בינואר 2019 | תוכן שיווקי | 3 דק׳
כמעט שנה אחרי – למה הציבור עדיין עושה ביטוחי משכנתא בבנקים?
כוחו של הרגל, חוסר מודעות או רצון לעבוד עם גוף פיננסי מוכר – כל אלה מובילים זוגות רבים לשלם סכומי עתק על ביטוח המשכנתא שלהם. כמעט שנה עברה מאז אותו מאמר דעה במגזין גלובס[1] שחשף את מה שחברות הביטוח ניסו להדגיש מזמן: 70% מהציבור עדיין כבול לבנקים כאשר הוא בוחר את ביטוח המשכנתא. ניסיון של הרגולטור לעצור את מכירת הפוליסות ישירות על ידי הבנקים בשנת 2005 זכה לפתרון יצירתי מצדם – הקמת חברות ביטוח חיצוניות בבעלות מלאה של הבנק. כך, כולנו משלמים יותר על מוצר ביטוח שניתן לרכוש בפועל מחברות אחרות.
מהו ביטוח משכנתא?
רכישת פוליסת ביטוח משכנתא מהווה את אחד התנאים הבסיסיים לקבלת הלוואה לרכישת נכס בישראל. פעמים רבות כאשר נגשים לקבל הלוואה וממתינים לאישור המיוחל שוכחים לבחון מהו המרכיב המשמעותי כל כך בהחזר החודשי. נעשה מעט סדר ונבין ממה הפוליסה הזו מורכבת ומה הסיבה שהבנקים מתנים את ההלוואה בחתימה על פוליסה זו.
הלוואות כנגד בטחונות מול הלוואות ללא בטחונות
הלוואה לבית מוענקת ללווים על מנת שיוכלו לרכוש נכס נדל"ן. נכס זה יכול להיות דירת מגורים, בית פרטי או בניין שלם. היות ומדובר בסכום גבוה עבור קרן ההלוואה אתם מעוניינים לקבלה בתנאי המימון המשתלמים ביותר – כלומר בריבית שנתית נמוכה. הריבית על הלוואות בכל תחום נקבעת על בסיס הסיכון שהבנק נוטל כאשר הוא ממתין לקבלת החזר ההלוואה. הריבית על הלוואות בסיכון גבוה כמו "הלוואות לכל מטרה" או הלוואות מחברת כרטיסי האשראי שאינן מגובות בערבויות עשויות להגיע לפי שש מהלוואה כנגד נכס המשמש כערבון. כך, הבנק יכול להעניק לכם את ההלוואה ולדעת שאם לא תוכלו לשלמה יוכל "לממש" את הנכס על ידי מכירתו ולקבל בחזרה את הכספים שהלווה בתוספת הריבית.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו