אחרי שחלה בקורונה בעצמו וקרא מהפרוטוקולים החסויים, האיש שהוביל את המצאת טכנולוגיית ה-mRNA, ד"ר רוברט מאלון, מצביע על כמה בעיות בהתנהלות שלנו עם החיסונים שכדאי שנתייחס אליהן בהקדם, אחרת עלולות להיות להן השלכות ארוכות טווח
יאן יקיאלק | 15 באוגוסט 2021 | מדע וטכנולוגיה | 13 דק׳
מה חושב אחד הממציאים של טכנולוגיית ה-mRNA על החיסון?
"החיסונים האלו מצילים חיים. הם מצילים חיים רבים, במיוחד בקרב האוכלוסייה המבוגרת. עם זאת, לחיסונים של פייזר יש כיום מספר תסמינים שממשלות ברחבי העולם מתעלמות מהם. כמו דלקת קרום הלב ופגיעות אחרות בשריר הלב בקרב ילדים מתחת לגיל 18, וכן קרישות יתר של הדם", אומר אחד הממציאים של טכנולוגיית ה-mRNA, ד"ר רוברט מאלון, בריאיון למגזין אפוק: "לא הייתי ממהר להתעלם מהם. מדובר בסכנה בריאותית פוטנציאלית".
בוא תספר לי על עצמך. אתה רופא ממדינת מרילנד, ביולוג מולקולרי ומומחה להתפרצות מגפות, וכן איש מקצוע בתחום הרגולציה ומומחה לביו-אתיקה. נוסף על כך אתה נחשב לממציא טכנולוגיית ה-mRNA שמעסיקה אותנו כה רבות היום.
"הכול נכון. המצאתי את טכנולוגיית ה-mRNA בגיל 28. קודם לכן, הייתי מעורב בפיתוח החיסון לאיידס באוניברסיטת קליפורניה בדייוויס. כל חיי, מאז 1983, התמקדו בחיסונים. נוסף לכך, סיימתי לפני כמה שנים הכשרה באוניברסיטת הרווארד בנושא מחקרים קליניים עולמיים ופיתוח קליני" (הערת העורך: ראו כאן מאמר על ההיסטוריה של המצאת טכנולוגיית ה-mRNA).
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו