מספר סופות ההוריקן הולך וגדל עקב ההתחממות הגלובלית, או שהתופעה קשורה בשינויים מחזוריים בטבע?
צוות מגזין אפוק | 13 באוקטובר 2017 | מדע וטכנולוגיה | 2 דק׳
"להוריקנים בארה"ב אין קשר לשינויי האקלים"
אחרי שהוריקן "הארווי" פגע בטקסס, ב-25 באוגוסט, וגרם לנזקי שיא של עשרות מיליארדי דולרים, הגיע בתחילת ספטמבר הוריקן "אירמה" שהמיט הרס על האיים הקאריביים וריסק את חופי פלורידה. בזמן כתיבת שורות אלו, הוריקן "מריה" החריב את פורטו ריקו והוריקן "חוסה" מתקדם לאורך קו החוף המזרחי של ארה"ב וגורם לגלים גבוהים ולרוחות.
מי אשם בכך? שינויי האקלים, נטען במאמר בניו יורק טיימס מתחילת ספטמבר. המאמר קובע "שאנחנו לא יכולים לנהל דו-שיח אינטליגנטי לגבי הוריקן 'הארווי' מבלי לדון גם בנושא שינויי האקלים". מחבר המאמר, ניקולאס כריסטוף, טוען כי "הוריקנים נוצרים ממים חמים, ומפרץ מקסיקו התחמם ב-2 עד 4 מעלות פרנהייט בממוצע בטווח הארוך. התוצאה היא סופות עזות יותר". כריסטוף מביא את דבריה של מומחית להוריקנים מאוניברסיטת MIT, האומרת כי "יש קונצנזוס כללי שתדירות הופעתם של הוריקנים בקטגוריה גבוהה (5,4,3) אמורה להתגבר ככל שהאקלים מתחמם".
האם כריסטוף צודק, ונכון להטיל את האחריות לסופות ההוריקן העזות על שינויי האקלים? "להוריקנים אין קשר לשינויי האקלים, ואם יש, הקשר חלש מאוד", טוען מנגד בראיון לאפוק טיימס דיוויד דיילי, מומחה נוסף לסופות, וחזאי לשעבר בשירות מזג האוויר הלאומי של ארה"ב (תחת NOAA – מנהל האוקיינוסים והאטמוספירה הלאומי) ובחיל האוויר האמריקני.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו