כניסה
הרשמה לניוזלטר

ראיון מיוחד עם ג’ייקוב לונד פיסקר שבאמצעות השיטה שלו סחף אחריו אלפי אנשים לפרוש לפנסיה בגיל 30. ״כל אחד יכול להגיע לזה, בתנאי שמוכנים לעשות מהפך בחשיבה”, הוא אומר

דינה גורדון | 27 באוקטובר 2015 | פסיכולוגיה | 12 דק׳

הגורו שעלה על השיטה לפרישה מוקדמת: ״אל תחקו אותי באופן עיוור״

גייקוב לונד פיסקר (39) היה באמצע לימודי הדוקטורט שלו באסטרופיזיקה גרעינית כאשר החליט לעשות מהפך בחייו. הוא אמנם אף פעם לא היה בליין נלהב ולא נהנה במיוחד ממסעדות משובחות או בגדי מעצבים, אבל היה לו הבאג שלו, הוא אהב גאדג׳טים יקרים, כמו טלסקופ משוכלל או מחשב חדש שרק יצא לשוק.

פתאום הוא הבחין שחלק מה״צעצועים״ שלו, שפעם הוא כל כך התלהב מהם, מעלים אבק מחוסר שימוש, והוא כבר מדפדף בקטלוגים כדי למצוא את הצעצוע הבא. זה נראה בעיניו מטורף וחסר היגיון לזרוק כל כך הרבה כסף על דברים שהוא לא ממש צריך, בדיוק כמו החברים שלו שאספו בגדים, ומילאו את הבית באינסוף חפצים רק כדי להחליף אותם בעונה הבאה.

כמי שהתמחה במחקר מדעי, הוא התחיל לעשות ניסויים על עצמו שבהם בדק האם אפשר לנהל חיים יותר חסכוניים, גם למען עצמו וגם למען כדור הארץ. הצעד הראשון היה לוותר על התחביב היקר שלו ולבטל את המינוי למועדון הספורט ולטלוויזיה. אחר כך הוא התחיל ללמוד לטפל ולתקן בעצמו את כל הדברים בביתו שהתקלקלו: הפנצ׳ר באופניים, הסתימה בביוב, המנוע במקרר, חורים בגרביים ותפר במכנסיים.

עם הירקות שזרע כדי לחסוך בקניות | תמונה: באדיבות Jacob Lund Fisker

שתפו: