כניסה
הרשמה לניוזלטר

זאהר אל-ג'בארין נאם השבוע באמצעות שיחת זום שארגנה תנועת "האחים המוסלמים" בירדן וטען כי ישראל מתכננת לספח את שטחי הגדה המערבית, דבר שמסכן את האינטרסים של ירדן. גורמי הביטחון הירדניים זועמים

יוני בן מנחם | 1 ביולי 2024 | מחשבות | 2 דק׳

ראש הזרוע הצבאית של חמאס בגדה מנסה להתסיס את הרחוב הירדני

ירדן אסרה על ראשי חמאס להיכנס לשטחה עד להודעה חדשה, בגלל פעילות ההסתה של ראשי ארגון הטרור. יחד עם איראן ותנועת "האחים המוסלמים", ניסו הללו בחודשים האחרונים להתסיס את הרחוב הירדני כדי לזעזע את יציבות שלטונו של המלך עבדאללה.

אולם תנועת חמאס לא נרגעת, וממשיכה בהתססת הרחוב הירדני. בסוף השבוע האחרון התקיימו בערים שונות בירדן הפגנות ענק לתמיכה בתנועת חמאס ברצועת עזה. עבדאללה חושש מאוד לכיסאו, אך מאפשר את ההפגנות כדי שהרחוב הירדני ישחרר קיטור.

השבוע, זאהר אל-ג'בארין נשא נאום באמצעות שיחת זום שארגנה תנועת "האחים המוסלמים" בירדן, שנקראת "תנועת העבודה האסלאמית". אל-ג'בארין הוא ראש הזרוע הצבאית של חמאס ביהודה ושומרון, שהחליף בתפקידו את צאלח אלעארורי, שחוסל על ידי ישראל בשכנות א-דאחייה בביירות בחודש ינואר השנה.

צילום מסך

זאהר אל-ג'בארין, ראש הזרוע הצבאית של חמאס בגדה | צילום מסך

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מקור: Shutterstock.com
כשהעלבון הופך לנשק

ד"ר משה רט

כאשר הגיבור מרכיב משקפיים מיוחדים, הוא מגלה שמאחורי הכתבות או שלטי החוצות מופיעות הוראות כתובות (תמונת אילוסטרציה)
לראות את ה-Fnords: המילים שמפעילות אותנו בלי שנרגיש

ד"ר משה רט

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
האסטרטגיה שמסתתרת מאחורי הכישלון

ד"ר משה רט

דוד בן-גוריון מכריז על הקמת מדינת ישראל, 14 במאי 1948
המסמך שמתאים לכולם: סוד כוחה של מגילת העצמאות

עמוס שביט

צ'אק נוריס
מדוע צ'אק נוריס לא באמת מת

ד"ר משה רט

תמונת אילוסטרציה: מגזין אפוק
הפרדוקס של הסובלנות

ד"ר משה רט

שתפו: