מהו סיפורן של מאות הפירמידות הפרוסות ברחבי כדור הארץ והאם יש קשר היסטורי ביניהן? חוקרים מנסים לפענח את פשר המבנים האניגמטיים ביותר שנבנו על כוכב הלכת שלנו
רקפת תבור | 9 בספטמבר 2021 | חברה והיסטוריה | 14 דק׳
מדוע יש פירמידות ברחבי העולם?
לאורך ההיסטוריה האנושית מבני הפירמידות לא הפסיקו לעורר תהיות על הציוויליזציות שהקימו אותן. בעוד שרובנו מכירים את הפירמידות הגדולות במצרים, או את אלו שבנו בני המאיה במקסיקו, מתברר שיש מאות פירמידות נוספות, עד אלף מבנים שהתגלו עד היום, במקומות מפתיעים ברחבי העולם.
כמו קפסולות זמן, המבנים העתיקים ועצומי המידות שהשתמרו זמן רב כל כך יכולים ללמד אותנו על הקבוצות המסתוריות שהקימו אותם, ועל הידע והטכנולוגיה המתקדמים שעמדו לרשותם. אמנם לכל תרבות הפירמידות הייחודיות לה, אבל אפשר להבחין בקווי תוכן וצורה המחברים בין כולן.
לשם מה הוקמו המבנים המסתוריים האלו והאם יש להם רקע או שורשים משותפים? בתור "חימום" נתחיל מהפירמידה המפורסמת והמרשימה מכולן – הפירמידה הגדולה בגיזה של המלך חופו מהמאה ה-26 לפנה"ס. הפירמידה היא אחת משבעת פלאי תבל, כפי שהגדירו אותם היוונים בעת העתיקה, וגם היחידה מבין השבעה שהצליחה לשרוד בשלמותה עד ימינו אנו. במקור היתמרה הפירמידה לגובה של 147 מטר, כך שבמשך אלפי שנים (עד לתחילת המאה ה-14) הייתה המבנה בנוי ידי אדם הגבוה ביותר בעולם.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו