כניסה
הרשמה לניוזלטר

אולי זה הלבן הבוהק שלה, אולי המרקם הרך והמשגע שלה, אבל כך או כך- עוגת גבינה…

תוכן שיווקי | 23 ביוני 2022 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

איך מכינים עוגת גבינה ב-10 דקות?

אולי זה הלבן הבוהק שלה, אולי המרקם הרך והמשגע שלה, אבל כך או כך- עוגת גבינה היא תמיד הקינוח המשמח ביותר על השולחן. ואולי בגלל שהיא זוהרת באור יוקרתי, זה נדמה שלקח שעות להכין אותה- ולא משנה כמה יישבעו לכם שזה היה קל, אתם תדמיינו מתכון עם 15 שלבים. תנו לנו להציע לכם שלוש עוגות שיראו לכם כמה קלות הן יכולות להיות (רמז: לא פחות משהן טעימות) ויהפכו אתכם למארחים גאים שבארוחה הבאה יישבעו שזה באמת לקח 10 דקות.

ביסקוויט עם טוויסט: עוגת ביסקוויטים קלילה ומרעננת

עוגת ביסקוויטים היא עוגה ששרדה את מבחן הזמן: כיום אולי אתם מכינים אותה עבור הילדים שלכם, אך לא פחות מכך, אתם מכינים אותה עבור הילדים שבכם. כמה פשוטה, ככה אהובה- עוגת גבינה קרה ומושלמת. תוכלו לבחור את הביסקוויטים שלכם לבנים או שחורים, טבולים בקפה, בחלב או בשוקו. וכמו כל מנה המסודרת בשכבות- אתם מוזמנים להפתיע את הסועדים ואת עצמכם, ולהוסיף בין שכבת קרם לשכבת ביסקוויטים תוספת שתעשיר את המנה כולה מבלי לפגום בקסם הנוסטלגי שלה. למשל, את הציפוי תוכלו להכין מתערובת של שמנת מתוקה ולוטוס או ריבת חלב, או לחלופין- להכין ציפוי משוקולד לבן מקורמל או סירופ דובדבנים. אם אתם מסוגלים לבצע מולטי-טסקינג בצורה יעילה, כדי לחסוך בזמן ובאנרגיה, מומלץ להתחיל בכנת הסירופ תוך כדי הכנת העוגה. כל ציפוי שתבחרו תוכלו ליצוק כמובן גם בין שכבות העוגה השונות, מה שייצור אחידות נעימה בכל ביס. עוד דרך לגוון את העוגה הקלסית הזו היא באמצעות צורת ההגשה שלה: במקום תבנית זכוכית או תבנית אלומיניום, נסו לחתוך כל עוגה לריבועים קטנים ולהגיש במנז'טים מעוצבים. כך, גם ההגשה העצמית הופכת קלה יותר וגם מתאפשר לכם משחק עם סוגי ציפויים שונים. בכל מקרה, אם תבחרו להגיש את העוגה הזו בצורתה החתוכה, חשוב להקפיד לקרר אותה היטב לפני החיתוך.

שלמות בפירורים: עוגת גבינה עם פירורים

אולי תמיד אמרו לכם לא להסתפק בפירורים. אבל בכל מה שקשור לעוגת גבינה, אם תסתפקו בפירורי הבצק הפריכים והזהובים האלה, אין ספק שהרווחתם בענק. עוגת גבינה פירורים היא הדרך הקלה ביותר להשיג מראה מרשים ומושקע בקלות ומבלי לעמוד שעות במטבח. אחד היתרונות של העוגה הזו, היא שאתם יכולים לשחק בעושר הטעמים והמרקמים שלה, מבלי להתאמץ. אפילו התנור עובד כאן זמן קצר בלבד, ומבלי ששמתם לב, אתם כבר מפוררים את הבצק המושחת לחתיכות קטנטנות שהופכות את העוגה הלבנה הזו למרשימה אפילו יותר. את המתכונים השונים לעוגות פירורים אפשר לגוון בכל מיני דרכים. כך למשל, אם תרצו עוגה עם מרקם כבד ועשיר, השתמשו בגבינות שמנות כמו מסקרפונה או שמנת 30%. לעומת זאת, אם תרצו עוגה קלה שכיף לנשנש בין הארוחות בלי ייסורי מצפון, בחרו בשמנת חמוצה 15% או אפילו גבינה לבנה. ובכל מקרה, כדי שלא יהיה לה קר בזמן שהיא מצטננת במקרר, הקפידו לכסות אותה בשמיכת פירורים חגיגית שלא תסגיר את זמן ההכנה הקצרצר. תהיו בטוחים שהיא תעשה חשק לפרוסה, גם אם בדיוק סיימתם לאכול אחת. אופס!

מתוק ומריר: טירמיסו

עם טעם קפה דומיננטי, טירמיסו הוא קינוח שמבוגרים אוהבים, ליד הקפה או במקומו. הבשורה המשמחת שעל אף השם האיטלקי שמשדר יוקרה ומורכבות, העוגה הזו ממש, ממש פשוטה להכנה. המיסו מים רותחים, חלב קפה מגורען חזק וליקר קפה (אפשרות), וערבבו עד לקבלת תמיסה חלקה ואחידה. שפכו אותה לצלחת עמוקה ותנו לה להצטנן. בינתיים, להכנת הקרם, הקציפו שמנת מתוקה יחד עם חלב, תמצית וניל, סוכר ואבקת אינסטנט פודינג עד להיווצרות קצפת יציבה וחלקה. הוסיפה גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה וערבלו בזריזות ועדינות למשך 15 שניות בערך, עד להתמזגות הגבינות בקצפת. פרט חשוב: קררו את השמנת המתוקה היטב לפני ההכנה, כשמומלץ אפילו לשגר אותה לכמה דקות במקפיא לפני ההקצפה. עכשיו, הגיע החלק המהנה: הכנת הטירמיסו! טבלו חצי מכמות הבישקוטים בתמיסת הקפה, טבילה קצרצרה משני הצדדים, כדי שלא יתפרקו, וסדרו בתבנית זכוכית. כעת שטחו מעל שכבת הבישקוטים שכבת קרם, ומעליו עוד שכבת בישקוטים. חזרו על הפעולה פעמיים-שלוש וסיימו כשהקרם מכסה את השכבה העליונה. כסו היטב בניילון נצמד וצננו במקרר למשך 6 שעות לפחות, עדיף לילה שלם. לפני ההגשה, הוציאו את המרשימה והקלה שלכם מקירור וקשטו בגרידת שוקולד מריר, שוקולד לבן, או היצמדו לגרסה הקלסית וכסו אותה באבקת קקאו איכותית.

איך מכינים עוגת גבינה ב-10 דקות?

אולי זה הלבן הבוהק שלה, אולי המרקם הרך והמשגע שלה, אבל כך או כך- עוגת גבינה…

תוכן שיווקי | 23 ביוני 2022 | תוכן שיווקי | 2 דק׳

FREEPIK

אולי זה הלבן הבוהק שלה, אולי המרקם הרך והמשגע שלה, אבל כך או כך- עוגת גבינה היא תמיד הקינוח המשמח ביותר על השולחן. ואולי בגלל שהיא זוהרת באור יוקרתי, זה נדמה שלקח שעות להכין אותה- ולא משנה כמה יישבעו לכם שזה היה קל, אתם תדמיינו מתכון עם 15 שלבים. תנו לנו להציע לכם שלוש עוגות שיראו לכם כמה קלות הן יכולות להיות (רמז: לא פחות משהן טעימות) ויהפכו אתכם למארחים גאים שבארוחה הבאה יישבעו שזה באמת לקח 10 דקות.

ביסקוויט עם טוויסט: עוגת ביסקוויטים קלילה ומרעננת

עוגת ביסקוויטים היא עוגה ששרדה את מבחן הזמן: כיום אולי אתם מכינים אותה עבור הילדים שלכם, אך לא פחות מכך, אתם מכינים אותה עבור הילדים שבכם. כמה פשוטה, ככה אהובה- עוגת גבינה קרה ומושלמת. תוכלו לבחור את הביסקוויטים שלכם לבנים או שחורים, טבולים בקפה, בחלב או בשוקו. וכמו כל מנה המסודרת בשכבות- אתם מוזמנים להפתיע את הסועדים ואת עצמכם, ולהוסיף בין שכבת קרם לשכבת ביסקוויטים תוספת שתעשיר את המנה כולה מבלי לפגום בקסם הנוסטלגי שלה. למשל, את הציפוי תוכלו להכין מתערובת של שמנת מתוקה ולוטוס או ריבת חלב, או לחלופין- להכין ציפוי משוקולד לבן מקורמל או סירופ דובדבנים. אם אתם מסוגלים לבצע מולטי-טסקינג בצורה יעילה, כדי לחסוך בזמן ובאנרגיה, מומלץ להתחיל בכנת הסירופ תוך כדי הכנת העוגה. כל ציפוי שתבחרו תוכלו ליצוק כמובן גם בין שכבות העוגה השונות, מה שייצור אחידות נעימה בכל ביס. עוד דרך לגוון את העוגה הקלסית הזו היא באמצעות צורת ההגשה שלה: במקום תבנית זכוכית או תבנית אלומיניום, נסו לחתוך כל עוגה לריבועים קטנים ולהגיש במנז'טים מעוצבים. כך, גם ההגשה העצמית הופכת קלה יותר וגם מתאפשר לכם משחק עם סוגי ציפויים שונים. בכל מקרה, אם תבחרו להגיש את העוגה הזו בצורתה החתוכה, חשוב להקפיד לקרר אותה היטב לפני החיתוך.

שלמות בפירורים: עוגת גבינה עם פירורים

אולי תמיד אמרו לכם לא להסתפק בפירורים. אבל בכל מה שקשור לעוגת גבינה, אם תסתפקו בפירורי הבצק הפריכים והזהובים האלה, אין ספק שהרווחתם בענק. עוגת גבינה פירורים היא הדרך הקלה ביותר להשיג מראה מרשים ומושקע בקלות ומבלי לעמוד שעות במטבח. אחד היתרונות של העוגה הזו, היא שאתם יכולים לשחק בעושר הטעמים והמרקמים שלה, מבלי להתאמץ. אפילו התנור עובד כאן זמן קצר בלבד, ומבלי ששמתם לב, אתם כבר מפוררים את הבצק המושחת לחתיכות קטנטנות שהופכות את העוגה הלבנה הזו למרשימה אפילו יותר. את המתכונים השונים לעוגות פירורים אפשר לגוון בכל מיני דרכים. כך למשל, אם תרצו עוגה עם מרקם כבד ועשיר, השתמשו בגבינות שמנות כמו מסקרפונה או שמנת 30%. לעומת זאת, אם תרצו עוגה קלה שכיף לנשנש בין הארוחות בלי ייסורי מצפון, בחרו בשמנת חמוצה 15% או אפילו גבינה לבנה. ובכל מקרה, כדי שלא יהיה לה קר בזמן שהיא מצטננת במקרר, הקפידו לכסות אותה בשמיכת פירורים חגיגית שלא תסגיר את זמן ההכנה הקצרצר. תהיו בטוחים שהיא תעשה חשק לפרוסה, גם אם בדיוק סיימתם לאכול אחת. אופס!

מתוק ומריר: טירמיסו

עם טעם קפה דומיננטי, טירמיסו הוא קינוח שמבוגרים אוהבים, ליד הקפה או במקומו. הבשורה המשמחת שעל אף השם האיטלקי שמשדר יוקרה ומורכבות, העוגה הזו ממש, ממש פשוטה להכנה. המיסו מים רותחים, חלב קפה מגורען חזק וליקר קפה (אפשרות), וערבבו עד לקבלת תמיסה חלקה ואחידה. שפכו אותה לצלחת עמוקה ותנו לה להצטנן. בינתיים, להכנת הקרם, הקציפו שמנת מתוקה יחד עם חלב, תמצית וניל, סוכר ואבקת אינסטנט פודינג עד להיווצרות קצפת יציבה וחלקה. הוסיפה גבינה לבנה וגבינת מסקרפונה וערבלו בזריזות ועדינות למשך 15 שניות בערך, עד להתמזגות הגבינות בקצפת. פרט חשוב: קררו את השמנת המתוקה היטב לפני ההכנה, כשמומלץ אפילו לשגר אותה לכמה דקות במקפיא לפני ההקצפה. עכשיו, הגיע החלק המהנה: הכנת הטירמיסו! טבלו חצי מכמות הבישקוטים בתמיסת הקפה, טבילה קצרצרה משני הצדדים, כדי שלא יתפרקו, וסדרו בתבנית זכוכית. כעת שטחו מעל שכבת הבישקוטים שכבת קרם, ומעליו עוד שכבת בישקוטים. חזרו על הפעולה פעמיים-שלוש וסיימו כשהקרם מכסה את השכבה העליונה. כסו היטב בניילון נצמד וצננו במקרר למשך 6 שעות לפחות, עדיף לילה שלם. לפני ההגשה, הוציאו את המרשימה והקלה שלכם מקירור וקשטו בגרידת שוקולד מריר, שוקולד לבן, או היצמדו לגרסה הקלסית וכסו אותה באבקת קקאו איכותית.

שתפו: