כניסה
הרשמה לניוזלטר

בימים של חשש מאינפלציה מואצת, ועלייה דרמטית שלה בארה"ב, עם השינויים הגיאופוליטיים, עליית הריבית וזינוק במחירי הנפט, יש דרך להגן על הון: השקעות בנדל"ן. אלה מושגי היסוד שכדאי לכם להכיר

מתן פרטמן | 22 במאי 2022 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

איך להגן על תיק ההשקעות שלכם מפני אינפלציה?

בשנה האחרונה, הולך ומתפתח בישראל ובעולם שיח ציבורי נרחב על התגברות קצב האינפלציה. הסיבות לעליית קצב האינפלציה מוכרות —מעבר לשינויים הגיאופוליטיים שמתרחשים בתקופה האחרונה, משבר הקורונה יצר ברחבי העולם חוסרים ועיכובים בהיצע הסחורות ובאופן פרדוקסלי, האטת הפעילות הכלכלית בתחומים רבים לצד כספי סיוע רבים שהוזרמו לאזרחים ועסקים, השאירה יותר כסף בכיסם של האזרחים, שלא יכלו או לא רצו להוציאו. במצב כזה, נוצר "ביקוש כלוא", כלומר ביקוש גבוה לסחורות, שאין יכולת לספק אותו. כאשר אותו "ביקוש כלוא" משתחרר לשוק, מחירי הסחורות מזנקים עוד יותר, ערך הכסף נשחק במהירות ויש סכנה להאצת קצב האינפלציה.

יש אינפלציה "טובה"?

אינפלציה, או תהליך השחיקה של ערך הכסף, היא תהליך טבעי שמתרחש כל הזמן. לשם המחשה, אם לפני עשור משולש פיצה עלה שבעה שקלים, והיום הוא עולה 10־12 שקלים, סימן שערך הכסף נשחק לאורך זמן, ואותו סכום כסף מאפשר לקנות פחות. אינפלציה כשלעצמה אינה דבר שלילי. בארצות הברית קצב האינפלציה הממוצע בעשר השנים האחרונות עמד על כ-1.8% בשנה. כלומר, בכל שנה ערך הכסף נשחק, או לחילופין, סל המוצרים לצרכן התייקר ב-1.8% בממוצע.

מתי בכל זאת מתחילה האינפלציה להוות בעיה? כאשר הקצב שלה עולה בצורה חדה ולא פרופורציונלית לשנים קודמות. מצב זה, שנקרא היפר־אינפלציה, הוא מצב שבו האינפלציה מואצת בקצב של 4%, 6% ואף 7% בשנה. האצה בקצב האינפלציה מכניסה את השוק למצוקה גדולה, מכיוון שהיא יוצרת שחיקה מהירה וחדה בערך הכסף. המשמעות בפועל עבור הצרכן היא, שאותו סכום כסף שישב בחיסכון בבנק בשנה שעברה, שווה היום הרבה פחות.

Shutterstock

Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כותב הטור של NYT, אנדרו רוס סורקין ואילון מאסק. פסגת ה-DealBook השנתית, ניו יורק, 29 בנובמבר 2023 | צילום: Michael M. Santiago/Getty Images
מאסק מודה כי הפוסט שפרסם ביחס ליהודים היה "אחד הדברים המטופשים ביותר" שעשה ב-X

קרן זריהן

שר ההגנה הטורקי, יאשאר גולר, 16 ביוני 2023
שר ההגנה הטורקי: השלמנו את ההכנות להשתתפות בכוח הבין לאומי ברצועה, ישראל מונעת זאת

דורון פסקין

פריצת גבולות
כל יום הוא יום הבחירה

אלון אולמן

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו בפגישתם בישראל, 18 באוקטובר 2024
הערכה בלבנון: לא צפוי הסדר מדיני עם ישראל לפני פגישת נתניהו עם ביידן

יוני בן מנחם

צילום: תקווה-מהבד
אתגר חומרי הגלם הבסיסיים

אורן שלום

צילום אווירי של אזור מסיבת סופרנובה ברעים | JACK GUEZ/AFP via Getty Images
"המנטרה הייתה: 'היום חוזרים הביתה, היום חוזרים הביתה. אישה, ילדים, אישה, ילדים'. זאת המנטרה, והולכים אל הלא נודע"

צוות מגזין אפוק

שתפו: