כניסה
הרשמה לניוזלטר

לפני שקונים דירה עומדים בפני החלטה גורלית: בית פרטי, דירת גן או מגורים גבוהים בבניין? מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מההחלטות הללו? הסקירה המלאה

עומר רגב | 28 בפברואר 2022 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

בית פרטי או מגורים בבית קומות: יתרונות וחסרונות

דירה היא ככל הנראה הרכישה המשמעותית ביותר של אדם במהלך חייו. אופי הדירה שאותה יבחר ישפיע על חייו ואיכות חייו שנים רבות גם לאחר הרכישה עצמה. ישנן משמעויות רבות לבחירה בחלופה כזו או אחרת: בית פרטי? דירה בבית קומות? אולי בכלל דירת גן? כיום מבחר הדירות בבתים משותפים גדל מאד, יחסית לבתים פרטיים, בעקבות פרויקטים של התחדשות עירונית. לכל החלטה יש משמעויות – גם כספיות וגם משמעויות אחרות. בואו נתחיל לבדוק מה המשמעות של כל אחת מההחלטות הללו.

הפלורה והפאונה – הצומח והחי

כאשר גרים בבית פרטי, נהנים מקרבה לאדמה. מי שחשקה נפשו בגינה גדולה, עצים או אפילו שטח פתוח לבריכה ייהנה מהיתרונות הללו להם יזכה בבית פרטי. לצד היתרונות ישנם גם חסרונות אשר כדאי לקחת לתשומת הלב. כאשר יש גינה גדולה היא דורשת תחזוקה שוטפת ועבודה רבה. מי שהזמן בידו ונהנה מעבודת כפיים יידרש להשקעה כספית בציוד מתאים, עלויות צמחייה, דישון והשקיה. אדם כזה יוכל ליהנות מגינת תבלינים וירקות או עצי פרי אשר הינם מעמל כפיו. מי שדווקא דחוק בזמן יידרש להשקעה גדולה בהרבה בדמותו של גנן אשר מגיע באופן סדיר לטפל ולתחזק את הגינה.

גינה מושכת אליה לא רק צמחייה אלא גם בעלי חיים. דיירי בתים פרטיים יסבלו ממזיקים למיניהם, בגינה אך גם כאלו שיכנסו לבתים ממש, יותר מבעלי דירות גבוהות. קחו בחשבון כי במקרה זה – אין הבדל גדול בין רכישת בית פרטי לבין רכישת דירת גן בבניין שעבר התחדשות עירונית בישראל. בניינים רבים שעוברים תהליכי התחדשות עירונית כאן מתהדרים בדירות גן שהן יקרות יותר, אך מציעות לדיירים שטחי אדמה לגינה פרטית – על כל המשתמע מכך. כדאי גם לשים לב להבדל בין  דירת קרקע אותה ניתן למצוא בבתים שעדיין לא עברו תהליכי התחדשות עירונית ואליהן אין שטח אדמה מוצמד ובין דירת גן. בדירות קרקע המזיקים יחגגו וגם תבלינים לא ניתן לגדל כפי שניתן לעשות בדירות גן.

Shutterstock

Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום: Shutterstock
היגיון בריא – גיליון 371

דקל בנו

סגנית השליח האמריקני למזרח התיכון מורגן אורטגוס בפגישתה בלבנון עם ראש ממשלת לבנון נוואף סלאם, 7 בפברואר 2025
דיווח בלבנון: ארה"ב דורשת מצבא לבנון לפרק את חיזבאללה מנשקו

יוני בן מנחם

ראש ממשלת קטאר ושר החוץ, השייח' מוחמד בן עבד אל-רחמן אל ת'אני, 9 בספטמבר 2025
ביום שני תתכנס ועידת דוחא – קטאר תנסה לגייס את מדינות ערב נגד ישראל | פרשנות

יוני בן מנחם

עזתים בג'באליה על רקע ההריסות, 6 בפברואר 2025
טראמפ שבר את הטאבו: הטרנספר חוזר לשיח הפוליטי | פרשנות

יוני בן מנחם

www.airev.aero
"השאלה החשובה הנשאלת כעת היא כמה זמן ייקח לאנשים להתרגל לרעיון של כלים מעופפים?"

רקפת תבור

האם ללחוץ יד ולחתום הסכמים עם דיקטטורים?

איל לוינטר

שתפו: