כניסה
הרשמה לניוזלטר

לפני שקונים דירה עומדים בפני החלטה גורלית: בית פרטי, דירת גן או מגורים גבוהים בבניין? מה היתרונות והחסרונות בכל אחת מההחלטות הללו? הסקירה המלאה

עומר רגב | 28 בפברואר 2022 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

בית פרטי או מגורים בבית קומות: יתרונות וחסרונות

דירה היא ככל הנראה הרכישה המשמעותית ביותר של אדם במהלך חייו. אופי הדירה שאותה יבחר ישפיע על חייו ואיכות חייו שנים רבות גם לאחר הרכישה עצמה. ישנן משמעויות רבות לבחירה בחלופה כזו או אחרת: בית פרטי? דירה בבית קומות? אולי בכלל דירת גן? כיום מבחר הדירות בבתים משותפים גדל מאד, יחסית לבתים פרטיים, בעקבות פרויקטים של התחדשות עירונית. לכל החלטה יש משמעויות – גם כספיות וגם משמעויות אחרות. בואו נתחיל לבדוק מה המשמעות של כל אחת מההחלטות הללו.

הפלורה והפאונה – הצומח והחי

כאשר גרים בבית פרטי, נהנים מקרבה לאדמה. מי שחשקה נפשו בגינה גדולה, עצים או אפילו שטח פתוח לבריכה ייהנה מהיתרונות הללו להם יזכה בבית פרטי. לצד היתרונות ישנם גם חסרונות אשר כדאי לקחת לתשומת הלב. כאשר יש גינה גדולה היא דורשת תחזוקה שוטפת ועבודה רבה. מי שהזמן בידו ונהנה מעבודת כפיים יידרש להשקעה כספית בציוד מתאים, עלויות צמחייה, דישון והשקיה. אדם כזה יוכל ליהנות מגינת תבלינים וירקות או עצי פרי אשר הינם מעמל כפיו. מי שדווקא דחוק בזמן יידרש להשקעה גדולה בהרבה בדמותו של גנן אשר מגיע באופן סדיר לטפל ולתחזק את הגינה.

גינה מושכת אליה לא רק צמחייה אלא גם בעלי חיים. דיירי בתים פרטיים יסבלו ממזיקים למיניהם, בגינה אך גם כאלו שיכנסו לבתים ממש, יותר מבעלי דירות גבוהות. קחו בחשבון כי במקרה זה – אין הבדל גדול בין רכישת בית פרטי לבין רכישת דירת גן בבניין שעבר התחדשות עירונית בישראל. בניינים רבים שעוברים תהליכי התחדשות עירונית כאן מתהדרים בדירות גן שהן יקרות יותר, אך מציעות לדיירים שטחי אדמה לגינה פרטית – על כל המשתמע מכך. כדאי גם לשים לב להבדל בין  דירת קרקע אותה ניתן למצוא בבתים שעדיין לא עברו תהליכי התחדשות עירונית ואליהן אין שטח אדמה מוצמד ובין דירת גן. בדירות קרקע המזיקים יחגגו וגם תבלינים לא ניתן לגדל כפי שניתן לעשות בדירות גן.

Shutterstock

Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בכיר הלשכה המדינית של חמאס, מוסא אבו מרזוק, 7 ביוני 2015 | צילום: Abed Rahim Khatib/Flash90
בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק: חמאס דורש שחרור 500 אסירים פלסטינים בעבור כל חטוף ישראלי

דורון פסקין

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, ומזכ''ל נאט''ו, מארק רוטה, בפסגת נאט''ו, 25 ביוני 2025
עוקפים את הקונגרס: ארה"ב ונאט"ו מצאו מסלול מהיר להעברת נשק לאוקראינה

איל לוינטר

"זו מלחמת העצמאות השנייה שלנו"

צוות מגזין אפוק

קרדיט: דובר צה"ל
"199 משפחות חטופים עודכנו" – סיכום הצהרת דובר צה"ל

צוות מגזין אפוק

אנשים צופים בשיגור הרקטות האחרון של צפון קוריאה נושאת הלוויין, בתחנת רכבת בסיאול ב-22 בנובמבר 2023 | צילום: JUNG YEON-JE/AFP via Getty Images
צפון קוריאה: המנהיג קים ג'ונג און צפה בבסיסים אמריקנים באמצעות לוויין הריגול החדש שלו

קרן זריהן

Shutterstock
המדריך השלם לפַּחַד – המדע לחיזוק המחשבה שלנו

צוות מגזין אפוק

שתפו: