כניסה
הרשמה לניוזלטר

באופן מסורתי – בעבר גברים הם שקיבלו את מרבית החלטות ההשקעה. אך בשנים האחרונות גוברת המגמה של נשים שלוקחות חלק ומשקיעות בשוק ההון. הבנת המאפיינים הפסיכולוגיים וההתנהגותיים השונים של גברים ונשים תוכל אולי לאפשר לכולנו להיות משקיעים טובים יותר. מצא את ההבדלים – מדריך

דסי ניר | 29 במאי 2019 | תוכן שיווקי | 2 דק׳

שוק ההון האנושי – על ההבדלים שבין משקיעים למשקיעות בשוק ההון

חרף התדמית הגברית של עולם הפיננסים ושוק ההון, בשנים האחרונות יותר ויותר נשים משקיעות בשוק ההון, עובדות במוסדות פיננסיים כמו בית השקעות ואף מכהנות בתפקידים בכירים. במקביל, יותר ויותר נשים גם מתעניינות בנושאים כלכליים ורוצות להבין טוב יותר כיצד לקבל החלטות כלכליות ולהשקיע את כספן בתבונה. אז למרות שהחלטות כלכליות והשקעה במניות או בנדל״ן נתפסו כתחום גברי עד לא מזמן – האם באמת גברים משקיעים בכוכב נוגה ונשים חוסכות במאדים?

רוצות ללמוד, מוכנות להתייעץ

נשים נוטות לחסוך יותר מגברים, כך מגלים מחקרים שונים שנעשו בחו״ל, ובשנים האחרונות הן גם מגלות נכונות גדולה יותר מבעבר להשקיע את החיסכון הזה בשוק ההון. בישראל נשים וגברים חייבים לחסוך לפנסיה כך שההבדלים ביניהם כמעט לא קיימים. חסכונות לטווח קצר יותר נעשים לרוב כחלק מהתא המשפחתי כך שקשה יותר להפריד בין גברים לנשים. בדרך כלל נשים נוטות להעיד על עצמן שהידע שלהן בתחום הפיננסים אינו גדול, והן גם נכונות יותר מגברים ללמוד ולהשתתף בהדרכות שונות בתחום הפיננסים. מאחר שבדרך כלל, גברים מפגינים הרבה יותר ביטחון עצמי בהבנה שלהם בתחום הפיננסים, הם לרוב נוטים פחות להתייעץ עם אנשי המקצוע ומעדיפים לנסות ולהשקיע בעצמם. מעבר לפערים שעשויים להיות בביטחון העצמי בתחום ההשקעות המרחיקים אותן מהנושא, נשים מדווחות לעיתים גם על חשש לפנות ליועצי השקעות מתוך תפיסה שאין ברשותן חסכונות בסכום המספיק להשקעה.

תמונה: Shutterstock

תמונה: Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
צילום מסך
"לא ידעתי על כוונתו של גדעון סער לפרק את המפלגה"

צוות מגזין אפוק

דיוויד בוהם, מגדולי הפיזיקאים של המאה ה-20 שהרבה לחקור את הפלזמה, הסביר שהיא נראית כמעט כמו יצור חי | Shutterstock
האם מצב הצבירה הרביעי ביקום הוא בעצם יצור חי?

רקפת תבור

כוחות צה"ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה״ל
פרשנות: ניסיון ישראלי להקים הנהגה מקומית ברצועה

יוני בן מנחם

נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן | צילום: ustin Sullivan/Getty Images
יו"ר בית הנבחרים: תיפתח חקירת הדחה נגד הנשיא ביידן עקב מעורבותו האפשרית בעסקאות של בנו האנטר ביידן

קרן זריהן

פקיסטנים בהפגנת תמיכה בחמאס, 31 ביולי 2024
סקירה חדשה: חמאס מוצא קרקע פורייה בפקיסטן

דורון פסקין

צילום שימוש לפי סעיף 27א',: MAHMOUD ZAYYAT/AFP via Getty Images
אלפי פצועים בלבנון, בהם אנשי חיזבאללה רבים, מפיצוץ מכשירי הביפרים שברשותם

דורון פסקין

שתפו: