כניסה
הרשמה לניוזלטר

המבוגרים שבינינו מסוגלים לעשות את ההשוואה המשעשעת בין איך שחשבנו שיראה העתיד לבין איך שהוא נראה באמת, אך באופן מפתיע ישנם לא מעט קווי דמיון בין סרטי המדע בדיוני של שנות ה-80 להיום, אז בואו נראה אילו גאדג'טים מהסרטים אפשר להביא כבר היום הביתה?

יובל בנר | 11 באוקטובר 2018 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

גאדג'טים עתידניים מסרטים שהיום כבר אפשר לקנות

חובבי סרטי מדע בדיוני מכל התקופות, תגיעו לכאן בבקשה. במשך שנים צפינו בסרטי מדע בדיוני, אך אין כמו סרטי שנות ה-80 כדי לנסות ולאבחן איך ראו את העתיד בתקופה זו. ובכן, אז, ההימור היה בעיקר בכיוון של אוטומציה. לפי נבואת סרטי "בחזרה לעתיד", היום בכלל היינו אמורים להיות שמנמני כורסה שלא צריכים אפילו להתכופף לקשור את שרוכי נעליהם, לנהוג ברכב או לבדוק מי בדלת. בימינו כבר ברור שמצלמות אבטחה לבית ולסביבתו הם מוצר סטנדרטי ונגיש לחלוטין שניתן ואף פשוט להתקין בכל בית – וגם העלויות כבר נגישות לכל אחד. אז דווקא בתחום זה, התקשורתי, העולם האמיתי כבר השיג את רוב יעדיהם של סרטי המד"ב מאותה תקופה. לצערנו הרב והזמני בהחלט, נושא המכוניות המעופפות, מכונות זמן ורובוטים אישיים או משרתים דמויי אדם עדיין נשארים מחוץ לתחום ועבור רובנו, גם מחוץ לגבולות התקציב. אל תטעו, טכנולוגיות כאלה כבר קיימות כמובן – אך נמצאות רק בחיתוליהן. אבל למה להתמקד במה שאין, כשעמלנו והכנו עבורכם רשימה קצרה של כמה גאדג'טים, חלקם בתקציב סביר וחלקם פחות, שאפשר להביא הביתה עוד היום אחר הצהריים? עתיד נעים לך וקריאה מהנה.

הוברבורד

ברגע שמרטי מק'פליי עלה על ההוברבורד בסרט "בחזרה לעתיד" הבנו שיש לאן לשאוף בעולם הזה. סקייטבורד נטול גלגלים, מרחף במרחק קטן מהקרקע, מחליק על האוויר באלגנטיות. היום, אנחנו כבר כמעט שם, אבל לא בדיוק. ההוברבורד הנפוץ עדיין עושה שימוש בגלגלים הנוגעים בקרקע, אך מצד שני עדיין מאפשר מראה מעט מרחף, לפחות למראית עין, עקב הילוכו האלגנטי המצריך רק מחוות גוף עדינות ביותר כדי לשלוט בו ובולמי הזעזועים המתוחכמים. היתרון? כמה מאות שקלים והליכה תהפוך להיות זיכרון מעומעם.

תמונה: shutterstock

תמונה: shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בתי הפיות הזעירים ביער בקנזס

דינה גורדון

מזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם, 4 במרץ 2026
מזכ"ל חיזבאללה: "המערכה הנוכחית היא קרב הגנה קיומי"

דורון פסקין

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן במהלך נאומו אתמול, 31 במאי 2024
פרשנות: נאום ביידן – הפעלת לחץ על ישראל במקום על חמאס

יוני בן מנחם

ישראל נערכת לאפשרות שתיאלץ לחדש את הלחימה נגד חיזבאללה, אם ימשיך להפר את הסכם הפסקת האש | פרשנות

יוני בן מנחם

מזכיר העיתונות של הפנטגון, פט ריידר, 22 באוגוסט 2023 | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images
הפנטגון: כך ייראה המזח הימי לחופי עזה

דורון פסקין

התמונה מתוך אתר Unitronics
ארה"ב: האקרים המזוהים עם איראן פורצים לתשתיות חיוניות המשתמשות בציוד "תוצרת ישראל"   

יובל גומא

שתפו: