כניסה
הרשמה לניוזלטר

עד כמה בטוחים מי הברז שלנו לשתיה? למה לא מומלץ לקצר את זמן בישול סיר הפסטה בעזרת מים חמים מהברז? ומה אכפת לנו מקרחון 100 טון שנמצא באנטרטיקה? עובדות, שאלות ותשובות מפתיעות על מים

לירון אולשינקה | 11 ביולי 2018 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

שלח שאלתך על פני המים: סיפורים ועובדות מעניינות על מים

15 שנים אחרי שקמפיין ״ישראל מתייבשת״ עלה לראשונה בישראל, חזרה רננה רז וקראה לנו שוב, לחסוך בצריכת המים במשקי הבית הפרטיים. דאגה לנושא המים הוא כמעט הספורט הלאומי, וההתעסקות בחסרונם – רבה. אז לכבוד הנושא שמעסיק רבים מאיתנו לפחות מדי פעם – ריכזנו כתבה שמוקדשת למשאב הכי חשוב לגוף שלנו – מים. בישראל עדיין לא הוכרז מצב של ״אסון לאומי״, ולא משנה כמה פעמים צפינו בסרטון הממשלתי, אין לנו נקיפות מצפון כשאנחנו ניגשים לבר מים וממלאים את הכוס הריקה – כי גם אם ישראל אולי מתייבשת – חשוב לוודא שאנחנו עצמנו נשארים רחוקים ממצב דומה של התייבשות.

המקרה המוזר של קייפטאון והקרחון האפריקאי

האם ישראל באמת נמצאת על סיפו של משבר מים? הדעות על כך חלוקות, אבל מה שבטוח זה שעוד לא הגענו למצבה של דרום אפריקה, שם הכתה בצורת כבדה כל כך, שתושבי קייפטאון עמדו בתורים שבסופם חולקה הקצבת המים העירונית, והקלות ב״תקנות החירום של המים״ יעלו לדיון רק בתום עונת הגשמים או כשהמאגרים ימלאו לכדי 85%, מה שיקרה קודם. המצב כל כך חמור שאפילו שנה ברוכה במיוחד לא מבטיחה שהשנים הבאות יהיו קלות יותר.

תמונה: Shutterstock

תמונה: Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איור: Fotolia
נק' למחשבה: כיצד להתייחס לביקורות שנכתבות על בתי מלון

דינה גורדון, מאיה מזרחי, יערה ארגוב

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, 27 ביוני 2025
ההשפעה האפשרית של המכס האמריקני על ישראל

דורון פסקין

Michael Giladi/Flash90
חיל האוויר הגביר את התקיפות ברצועה

צוות מגזין אפוק

משה פוקסמן-שע"ל, "גבירותיי ורבותיי, מהפך", הוצאת סלע מאיר, נובמבר 2021
המהפך השלטוני שמשפיע עלינו עד היום

דורית דינור

מליאת הכנסת, 25 בדצמבר 2023 | צילום: Yonatan Sindel/Flash90
106 חברי כנסת חתמו על הצהרה נגד החלטת התובע הראשי בבית הדין הפלילי הבינלאומי

אורן שלום

מחנה הפליטים ג'באליה, 11 באוקטובר 2023
דיווח: התוכנית של האמירויות ל"יום שאחרי" ברצועת עזה

דורון פסקין

שתפו: