כניסה
הרשמה לניוזלטר

מעקב בהריון עוזר לנו לשמור על בריאות האם, וכמובן גם על בריאות העובר. אמנם, לפני שנתחיל…

תוכן שיווקי | 12 בספטמבר 2024 | תוכן שיווקי | 2 דק׳

בדיקות מעקב בהריון: כל מה שההורים לעתיד חייבים לדעת

מעקב בהריון עוזר לנו לשמור על בריאות האם, וכמובן גם על בריאות העובר. אמנם, לפני שנתחיל בתהליך – הרי שעלינו להבין כיצד הוא עובד, ובדיוק לשם כך אנחנו כאן. במהלך המאמר הבא, נסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על בדיקות מעקב בהריון בתור הורים עתידיים, וכל הסובב סביב נושא זה.

בדיקות מעקב הריון לפי שבועות

לפי הנחיות האיגוד הישראלי למיילדות וגינקולוגיה, כל אישה הרה אמורה לבצע מעקב הריון לפי שבועות מסוימים ולבקר אצל הרופא שלה לפחות 5 פעמים לאורך ההריון עבור בדיקות מעקב – בשליש הראשון, בין השבוע ה-17 לשבוע ה-24, בין השבוע ה-24 לשבוע ה-30, בין השבוע ה-30 לשבוע ה-36 וכמובן גם לקראת הלידה. יש לציין כי מעבר לבדיקות מתרחשים מפגשים נוספים ובדיקות שגרתיות כמו בדיקות אולטרסאונד, בדיקות דם וכיוצא בכך.

מה בודקים בעצם?

המטרה של בדיקות מעקב היא כמובן לוודא כי הכל מתנהל כשורה, הן מבחינת בריאות האם והן מבחינת בריאות העובר. לכן הרופא עובר על ממצאי כל הבדיקות שהתבצעו בין ביקור לביקור, ובהתאם לכך הוא מתאים את התכנית הייעודית עבור המשכיות המעקב. לפעמים הממצאים יוכלו להביא איתם הפניות עבור בדיקות נוספות כמו סקירת מערכות מאוחרת , העמסת סוכר, בדיקות שתן או דם ועוד.

מעקב הריון לפי שבועות – איזה מעקב מומלץ אחרי 41 שבועות?

ההמלצות הכלליות בעיקר מציעות לבצע מעקב אחר תנועת העובר, לצד בדיקות ניטור קצב לב. מעבר לכך, במקרים מסוימים מומלץ גם לערוך בדיקה של מדידת כמות מי השפיר. בנוגע להשראת לידה ("זירוז" הלידה), ניתן לבצע זאת החל מהשבוע ה-40 להריון, בהינתן מצב בו התנאים הצוואריים מאפשרים זאת. אולם, חשוב להדגיש כי מומלץ להשרות לידה רק החל מהשבוע ה-42 ואילך.

סקירת מערכות מאוחרת

סקירת מערכות מאוחרת היא חלק בלתי נפרד מכל אותן בדיקות מעקב חשובות לאורך תקופת ההריון, והיא מתבצעת בין השבוע ה-19 לשבוע ה-24 להריון. במהלך סקירה זו, בעצם נבדוק על ידי מכשור אולטרסאונד את שלמות מערכות הגוף של העובר, לצד יעילות תפקודן. חשוב להדגיש כי בדיקה זו חשובה גם עבור הורים שביצעו בעבר סקירה מוקדמת, היות ומערכות מסוימות מתחילות להתפתח רק לאחר השבוע ה-15 להריון, בעוד כי מומים מסוימים מתפתחים לאט וניתן להבחין בהם רק לאחר השבוע ה-20.

כמה מילים לסיכום

בדיקות מעקב הריון הן דבר חשוב מאוד שכן, הן עוזרות לנו לוודא כי ההריון עובר כשורה, והאם והעובר בבטנה נמצאים בבריאות טובה. מנגד, בדיקות אלו גם עוזרות לנו עם זיהוי מוקדם של מומים אפשריים, כך שנוכל להתאים בהמשך את תכנית המעקב על מנת להבטיח את המשכיות ההריון בצורה בריאה. לכן החלטנו להסביר לכם לאורך כתבה זו כל מה שאתם צריכים לדעת על בדיקות מעקב הריון לפי שבועות בתור הורים עתידיים.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה"ב הנבחר דונלד טראמפ בעצרת במישיגן בבוקר הבחירות, 5 בנובמבר 2024
המינויים החדשים של טראמפ – מזכיר הגנה, ראש CIA, אילון מאסק ועוד

דורון פסקין

הבעלים של X (לשעבר טוויטר) אילון מאסק | צילום: Saul Martinez/Getty Images
מאסק: חיסון הקורונה כמעט שלח אותי לבית החולים. מעדיף ללכת לכלא מאשר לפטר עובדים המסרבים להתחסן

קרן זריהן

ניקי היילי, השגרירה לשעבר באו"ם | צילום:  Michael M. Santiago/Getty Images
בכירים רפובליקנים מתייצבים לצד טראמפ ונגד הפסיקה בקולורדו

דורון פסקין

עזתים ברצועת עזה על רקע ההריסות כתוצאה מהמלחמה, 11 ביולי 2024
סינוואר הביא נכבה חדשה על הפלסטינים | דעה

יוני בן מנחם

ככל הנראה האנשים הקדמונים הצליחו לעבור מרחקים ארוכים באוקייאנוס בעזרת רפסודות פשוטות | North Wind Picture Archives/Alamy Stock Photo
מערערים על ההיסטוריה: תעלומת ההפלגות הקדומות

דינה גורדון

ספה פאולה
חפץ, זה כל הסיפור

צוות מגזין אפוק

שתפו: