כניסה
הרשמה לניוזלטר

ברוכים הבאים לעולמו של ריץ' קרלגארד, בו "הבינוני" – גדול יהיה

מאיה מזרחי | 11 באוגוסט 2022 | תרבות ואמנות | 3 דק׳

כוחם של "הפורחים מאוחר"

העיתונאי והמו"ל של מגזין פורבס, ריץ' קרלגארד, מתחיל את ספרו החדש בשתי דוגמאות מסקרנות של מפורסמים אשר בצעירותם היו להם חיים בעייתיים. הם לא היו מוערכים על ידי מוריהם, מעסיקיהם או אפילו הוריהם, ולא נראה היה סביר שיהיה להם כל סיכוי להצליח בחיים. עם זאת, בשלב מאוחר יותר בחייהם לא רק שהם הצליחו, אלא הם אף חוו הצלחה מסחררת.

כך קרה לג'ואן, שעברה את גיל ההתבגרות עם אם שסבלה ממחלה ואב שעבד כדי לספק בקושי את משפחתו. היא הייתה תלמידה ממוצעת ומופנמת שבקושי הבחינו בה. היא התקבלה לקולג' בינוני והחלה לעבוד כמזכירה. בהמשך ג'ואן התחתנה עם גבר שבקושי הכירה, ולאחר שנולדה להם בת, התגרשה ממנו על רקע התעללות. כשהגיעה לגיל 30 בלי עבודה ועם ילדה היא הרגישה אבודה. היא סבלה מדיכאון קליני שמנע ממנה לעבוד וחשבה לעתים קרובות להתאבד – ג'ואן הגיעה לתחתית. "הייתי כל כך ענייה, שכמעט נזרקתי לרחוב", היא סיפרה. ואם לא די בכך, היא נאלצה להוציא נגד בעלה לשעבר צו הרחקה.

אבל לג'ואן היה כישרון מיוחד שלכל אורך לימודיה לא נחשף – אף מורה או חבר לא הבחין בו. בתקופה שבה הגיעה לתחתית והלכה עם בתה לשירותי הרווחה כדי לאכול, היא החלה לברוח לפנטזיות הילדות שלה. זה היה הרגע שבו ג'ואן הפכה לסופרת ג'יי קיי רולינג, מחברת ספרי הארי פוטר ואישה שעשירה היום יותר ממלכת אנגליה.

ריץ' קרלגארד, "הפורחים מאוחר", הוצאת מטר, מרץ 2022

ריץ' קרלגארד, "הפורחים מאוחר", הוצאת מטר, מרץ 2022

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אריאל שנבל, "יום השישי", כנרת-זמורה, מארס 2026
המחיר הכבד של תיקון העבר 

נדב רט

שמואל רוזנר, "בעניין החרדים...", התחנה, מארס 2026
בין הסתגרות להשתלבות: האתגר החרדי והעתיד הישראלי

נדב רט

הלגרד האוג, "אול רייט גוד נייט", מגרמנית: טלי קונס, הוצאת ספריית רות, ינואר 2026
החיים בצל היעלמות

גלית דהן קרליבך

גיא פרל, רן ברקאי, "מדוע לא היו להן פנים", הוצאת אדרא, נובמבר 2025
מערת האדם הקדמון – חלון אל התודעה?

דינה גורדון

פנחס גולדשמידט, "זיכרונות ממוסקבה", הוצאת ידיעות ספרים, ינואר 2026
המאבק השקט על תחיית יהדות רוסיה

חיים אבייב

אופיר טושה גפלה, "במחילה מכבודה של אשת המערות", הוצאת כתר, מאי 2025
המרד השקט של האיש שרצה רק לקרוא

מאיה מזרחי

שתפו: