זוג שפים תל-אביבי החליט לשנות אווירה, לעבור לצפון ולפתוח מסעדה איכותית בצפת. הם פנו לאדריכלית יהודית שניידר כדי שתתכנן ותעצב את בית חלומותיהם. כך התמקמה לה משפחה חמה עם ארבעה בנים, שאוהבת לארח ובעיקר לאפות ולבשל, במרגלות הר מירון, בין ריחות ונופים שמספקים השראה בבית וגם בעבודה
מאיה מזרחי | 16 בספטמבר 2016 | תרבות ואמנות | 2 דק׳
למרגלות הר מירון
המטבח הוא לב הבית. למרות אורח החיים האינטנסיבי של זוג השפים, הם סופגים הנאה גדולה מהשהייה במטבחם הפרטי – המקום בו בעלת הבית אופה לחם על הבוקר ומשמש כפונקציה חשובה בתכנון החלל הציבורי. המעצבת, שרצתה לתת לו את הבמה המתאימה, יצרה מרחב גדול שכולל אי, שהוא גם סוג של בר כמו במסעדות, המאפשר לבעלי הבית להיות תמיד בעמדה של מארחים, כשהם נמצאים במטבח.
אך תרבות האירוח וגופי התאורה (נקנו בסין), המזכירים את אלו של מסעדה, משתלבים עם הפשטות והמשפחתיות של חיי היום יום. האווירה היא כפרית והמטבח הוא גם מקום שבו בני הבית האחרים אוהבים לשהות, לעבוד עם המחשב הנייד או לשבת לשוחח כשחוזרים מבית הספר.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו