כניסה
הרשמה לניוזלטר

האם מזון מהונדס גנטית מסוכן נמצא בצלחת שלנו? עורך הדין שחשף תזכירים פנימיים של ה-FDA טוען בראיון לאפוק טיימס כי אנשי ממשל ומדענים עיוותו תוצאות מחקרים כדי להשתמש במזון מהונדס גנטית מסוכן. ״ולא, מזון מהונדס גנטית אינו הפתרון לבעיית הרעב בעולם״, הוא אומר

רקפת תבור | 11 באוגוסט 2015 | מדע וטכנולוגיה | 12 דק׳

״מזון מהונדס גנטית מסוכן לבריאות – מדענים ואנשי ממשל הסתירו ראיות לכך"

אם תקנו את הבמבה שלכם בלונדון, אותה במבה מוכרת של אסם, תגלו על האריזה שלה סימון שלא תמצאו בארץ: ״מכיל רכיבים מהונדסים גנטית״. נכון להיום, כשאנחנו מסתובבים בין המדפים בסופר, אין לנו שום דרך לדעת איזה מוצר מכיל רכיבים כאלה. קלוגס, למשל, בגרסה האמריקנית של מוצר הקורנפלקס, מכילה תירס שכולו מגיע מגידולים מהונדסים. זה לא מפתיע: 89 אחוז מגידולי התירס בארה״ב מהונדסים גנטית נכון ל-2014. כך גם 94 אחוז מגידולי הסויה, וגם רבים מגידולי הקנולה, הסוכר ועוד.

חייבים להוכיח שכל אחד מהמוצרים האלו בנפרד הוא בטוח, ואת זה הם בוודאי לא עושים

תמונה: Fotolia

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

איור: מגזין אפוק
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

צילום: Shutterstock
האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

שתפו: