כניסה
הרשמה לניוזלטר

ברור לכולם שהמזון שאנו אוכלים משפיע על בריאותנו, אולם מחקרים אחרונים מגלים כי שינוי בהרכב המזון שלנו עשוי להדליק או לכבות גנים קריטיים בגופנו, ואף לגרום להפעלת מנגנון המדכא תאים סרטניים

רקפת תבור | 10 באפריל 2022 | מדע וטכנולוגיה | 15 דק׳

"אתם מה שאתם אוכלים": כיצד מזון יכול להשפיע על המנגנון הגנטי שלנו

ברבדוס הוא אי במזרח הקריביים שאוכלוסייתו מתמודדת עם נטייה להשמנה ובעבר התמודדה גם עם רעב. ב-1967 החל מחקר בקרב ילידי האי שעקב אחר תינוקות בניסיון להבין כיצד התזונה שקיבלו בשנה הראשונה לחייהם משפיעה על התפתחותם ועל בריאותם במהלך חייהם. המחקר, שזכה לשם "מחקר התזונה בברבדוס", אסף את נתוניהם של מאות ילידים.

48 שנים מאוחר יותר החליט פרופ' שהרם אכבריאן (Akbarian) מבית הספר לרפואה Mount Sinai שבניו יורק, לזמן למעבדתו 94 מילידי האי שההיריון של כולם היה תקין. 50 מהם סבלו בשנת חייהם הראשונה מתזונה דלה בחלבונים ובאנרגיה, ולפיכך שימשו בתור קבוצת המחקר ו-44 נוספים זכו לתזונה תקינה לאורך ינקותם.

כל המשתתפים עברו בדיקות קוגניטיביות שהראו הבדלים בין שתי הקבוצות: לחברי קבוצת המחקר (בעלי התזונה הלקויה) היה קשה מעט יותר להתרכז, וגם התפקוד הקוגניטיבי היה מעט פגוע בהשוואה לזה של חברי קבוצת הבקרה. מסקנה שתאמה לתוצאות מחקרים קודמים שפורסמו ולכן לא הפתיעה את החוקרים. אבל בדיקות הדם שנערכו למשתתפים, באמצעותן יכלו החוקרים להשוות את המידע הגנטי של חברי שתי הקבוצות, חשפו הבדלים מעניינים יותר, שיכולים להסביר גם את הפערים הקוגניטיביים.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הפרדוקס הצרפתי: האם שתייה מתונה של אלכוהול באמת מועילה לבריאות?

רקפת תבור

האם להיות קצת שמן יכול להאריך את החיים?

רקפת תבור

הקשר הנסתר בין מוחות: המיתוס שהפך למחקר מדעי

רקפת תבור

היקום שמעבר ליקום: האם המולטיוורס קיים?

רקפת תבור

ניסויים מסוכנים: המדענים העוסקים בשדרוג נגיפים קטלניים, ובהפצת חיסונים מידבקים

רקפת תבור

האם ניתן להעביר מסרים אחורה בזמן?

רקפת תבור

שתפו: