כניסה
הרשמה לניוזלטר

מחקר חדש מדליק נורה אדומה ומעורר את השאלה מה תהיה ההשפעה של כל זה

רקפת תבור | 16 ביולי 2018 | מדע וטכנולוגיה | 3 דק׳

האם אגמים מתוקים הופכים לחומציים?

הראשונים שעלולים להיפגע הם אלו שבונים לעצמם קונכיות. כתוצאה מהעלייה הצפויה ברמת החומציות של מי האגם, מגוון מינים כמו צדפות וחלזונות יתקשו לבנות את השלד החיצוני שכל כך חיוני עבורם. מחקר חדש מגרמניה אפילו מראה שאצל חלק מהמינים, כמו סרטן הדפנייה למשל, העלייה ברמת החומציות של המים עלולה להביא לפגיעה ביכולתם להריח, ובעצם, כך גם לפגוע קשות ביכולת שלהם להתגונן מטורפים.

החשש מהחמצתם של מאגרי מים מתוקים, כמו אגמים למשל, היה נושא כאוב בשנות ה-70 וה-80 של המאה הקודמת באירופה ובצפון אמריקה. ריבוי הגשמים החומציים, שהתנקזו דרך הנחלים לאגמים הצלולים הפכו אותם בהדרגה לחומציים יותר ויותר. בהמשך התבררה גם הפגיעה של התהליכים האלו במגוון בעלי חיים. מזל שבמהרה, מדינות רבות באזור הצליחו לשלב כוחות, התאימו את התקינה המקומית וכך הפחיתו את כמות המשקעים החומציים. כעבור זמן לא רב האגמים באזור יצאו מכלל סכנה. מחקר חדש מתריע שבלי ששמנו לב, מתחת לרדאר, בשנים האחרונות מתפתחת תופעה דומה, ונראה שהיא מתפתחת הרבה יותר מהר משחשבנו.

תמונה: Teta/CC-BY-SA 3.0

שתפו: