כניסה
הרשמה לניוזלטר

קלייר נלסון הגיעה ב-2018 לכותרות העיתונים הזרים לאחר שהטיול הקליל והקצר אליו יצאה במדבר הסתבך קשות והעמיד אותה בפני מבחן של חיים ומוות. בספר חדש שהוציאה היא מספרת מה למדה מהתקרית הכואבת – על בדידות, על לחץ ועל החיים המזויפים שהיו לה בצל הרשתות החברתיות

דינה גורדון | 10 באוגוסט 2020 | פסיכולוגיה | 10 דק׳

דברים שלמדתי מנפילה

קלייר נלסון (בת 35) האמינה שטיול ממושך בשלווה של המדבר יעזור לה לעשות סדר במחשבות שהתרוצצו בראשה, ובבלגן של חייה. כלפי חוץ החיים שלה נראו די מושלמים. היא עבדה בתור עורכת משנה במגזין אוכל יוקרתי, נהנתה מטיולים ברחבי העולם כשהיא אוספת מתכונים אקזוטיים ופגשה אנשים מעניינים. מחוץ למעגל העבודה היו בילויים עם חברים בפאבים, מסעדות ושופינג. אבל מאחורי המעטפת החיצונית של פרנסה טובה והנאות, רחש הר געש של חרדות, פחדים ותחושת ריקנות. בהמשך, החלו להופיע גם כאבים מוזרים שהלכו והתפשטו בכל גופה. כשהלכה לרופא הוא אמר לה שהיא סובלת מדיכאון. היא לא האמינה לו.

כאשר חברים ותיקים בקליפורניה שאלו אותה אם תוכל לשמור על החתולים שלהם בזמן שהם נוסעים לחופשה לשלושה שבועות, היא קפצה על ההזדמנות. החברים התגוררו סמוך לפארק הלאומי Joshua Tree National Park הידוע בשני המדבריות שנמצאים חלקית בתחומו: מדבר מוהאבי ומדבר קולורדו. בעודה אורזת תרמילים לקראת הנסיעה היא תהתה בינה לבינה האם מישהו שמע את תפילתה לצאת לטיול ממושך. נלסון הייתה מנוסה בטיולים בטבע, לבד ועם חברים. הם היו חלק בלתי נפרד מילדותה בניו זילנד, וחסרו לה מאוד בלונדון.

היא החליטה שהפעם היא תיקח מסלולי טיולים בדרגת קושי בינונית. כאלה שיעזרו להחזיר לגופה את הכושר שהייתה רגילה אליו, אבל גם ישאירו לה מספיק אנרגיה לחשוב לאן היא רוצה לנווט את חייה. היא לא ידעה שהטיול הזה יעמיד אותה במבחן קיצוני – חשופה לגמרי מול כל הפחדים והריקנות שאותם ניסתה בכל כוחה להחביא בחייה בלונדון.

הנוף בפארק הלאומי "ג'ושוע טרי" חוזר על עצמו שוב ושוב | [Shutterstock]

הנוף בפארק הלאומי "ג'ושוע טרי" חוזר על עצמו שוב ושוב | [Shutterstock]

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
המנקה הגאון ויל האנטינג (מאט דיימון) בסרט "סיפורו של ויל האנטינג"
האנשים החכמים בעולם: שומר הבר ממונטנה, היועצת וילד הפלא

מאיה מזרחי

צילום: Shutterstock
אסטרטגיות למידה: איך לזכור יותר ולהבין לעומק

מאיה מזרחי

ברואר מציע להיעזר בטכניקות של מודעות כדי לשנות את הרגלי האכילה שלנו | איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
משחקי הרעב: איך לרזות באמצעות התבוננות פנימה

רקפת תבור

אנו נוטים לשגות ולחשוב שהאושר האמיתי מחכה לנו תמיד מעבר לפינה – במטרה הבאה, בקשר החברתי הבא או בחופשה הקרובה
מסלול הריצה ההדוני – מדוע רמת האושר שלנו תמיד תישאר בסיסית

מאיה מזרחי

צילום: Patrick Schneider/Unsplash
ניקסן – האמנות ההולנדית של לא לעשות כלום

מאיה מזרחי

עיצוב אילוסטרציה: מגזין אפוק, תמונות: Focus Pix/Shutterstock.com, Jamie Squire/Getty Images, Clive Brunskill/Getty Images,
Hannah Peters/Getty Images, Jack Guez/AFP
משחקים מנטליים: מה גורם לספורטאים הגדולים ביותר "להיחנק" תחת לחץ, ולאחרים לפרוח

איל לוינטר

שתפו: