איזו דירה נבחר מבין שלל אפשרויות, איזה ג'ינס עדיף מבין ארבע אופציות טובות, ומדוע בניגוד לכל אינטואיציה, עודף בחירה דווקא מזיק לנו? פרופ' בארי שוורץ משוחח על פרדוקס הבחירה ומה כדאי לדעת כדי לבחור נכון יותר
דינה גורדון | 17 בנובמבר 2013 | פסיכולוגיה | 8 דק׳
יותר זה לפעמים פחות
הג'ינס המתפורר של פרופסור בארי שוורץ דרש התייחסות מיידית ומהירה. לאחר הזנחה של מספר שנים הוא החליט לקחת את עצמו בידיים ומיהר בסוף השבוע לסניף של גאפ הקרוב ביותר למקום מגוריו. המוכרת הצעירה שאליה פנה ירתה לעברו צרור של שאלות בקצב מסחרר: "האם אתה רוצה גזרה צרה, ישרה, רפויה, באגי, אקסטרה באגי או גזרת מגפיים? דהויים ושחוקים או מולבנים? קרועים או שלמים? כפתורים או רוכסן? לשוורץ, שלא היה מעודכן כל כך בענייני אופנה, נדרשו כמה דקות כדי להתאושש מההלם של שטף האינפורמציה החדש, ולאחר ניסיונות כושלים לעבד אותו בזיכרונו הוא ענה בשפה רפה: "אני רוצה ג'ינס רגילים, כאלה שהיו פעם הסוג היחיד".
המוכרת הנבוכה הלכה להתייעץ עם קולגה שלה, אבל בינתיים שוורץ כבר החל לשנות את דעתו, ולא היה בטוח שהוא רוצה סתם מכנסי ג'ינס רגילים. הוא העמיס על ידיו את כל הדגמים ודידה לתא המדידה, שם בחן את עצמו במראה מכל זווית אפשרית לבוש בכל אחד מהדגמים. הוא היה בטוח שמכל המבחר הזה אחד מהם חייב להיות הג'ינס המושלם בשבילו, והוא היה נחוש למצוא אותו. לאחר יותר משעה של מדידות חוזרות והתייעצויות עם המוכרת יצא שוורץ מהחנות מותש עם מה שנראה בעיניו הג'ינס המושלם ביותר שהיה לו אי פעם.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו