בעקבות ליקויים חמורים, השתלט הבנק המרכזי על בנק ואנו בו הופקדו כ-850 מיליון דולר של גופים ממשלתיים, חברות ציבוריות וקרנות פנסיה. קשריו העסקיים של הנשיא הפרו-ישראלי סנטיאגו פניה לבעלי הבנק מעוררים חשדות לניגודי עניינים
דורון פסקין | 4 בנובמבר 2026 | חדשות | 2 דק׳
פרגוואי: באופוזיציה קוראים להדיח את הנשיא בעקבות קריסת בנק
פרגוואי נקלעה למשבר פיננסי ופוליטי בעקבות השתלטות הבנק המרכזי על בנק ואנו, אחד הבנקים הצומחים במדינה, המשרת כשלושה מיליון לקוחות. ההחלטה התקבלה ביום שני, לאחר שהתברר כי הבנק סובל מליקויים חמורים בהונו, על רקע חשדות למתן אשראי בעייתי לחברות הקשורות לבעליו.
לפי הודעת הבנק המרכזי, בדיקות הפיקוח חשפו כי מצבו הכספי של הבנק חמור בהרבה מכפי שהשתקף בדוחותיו. בעקבות תיקונים שנדרשו בדוחות התברר כי ההון העומד לרשות הבנק נמוך משמעותית מהנדרש בחוק, וכי יחס ההון שלו ירד לפחות ממחצית הרמה המינימלית המחייבת.
משמעות הדבר היא שלבנק ואנו אין די הון כדי להבטיח את יציבותו ולהתמודד עם הפסדים אפשריים. בעקבות זאת פתחו הרשויות בהליך לטיפול בבנק הכושל, והן בוחנות דרכים להחזרת כספי המפקידים ולהעברת פעילותו לבנקים אחרים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
שוטרים מאבטחים בכניסה לבנק ואנו בעקבות מחאה, 3 בנובמבר 2026 | צילום: DANIEL DUARTE / AFP via Getty Images