על רקע זינוק מחירי הסולר בארה"ב, אמר אתמול נשיא ארה"ב: "דיברנו עם זלנסקי, יש עוד הרבה מטרות. אל תפגעו בסולר, כי זה פוגע בעולם"
דורון פסקין | 14 בספטמבר 2026 | חדשות | 3 דק׳
טראמפ דורש מזלנסקי – עצרו את התקיפות על בתי זיקוק ותשתיות דלק ברוסיה
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, קרא אתמול לאוקראינה להפסיק לתקוף בתי זיקוק ותשתיות דלק רוסיות, בטענה שהפגיעה בייצור הסולר ברוסיה מחריפה את המחסור העולמי ומעלה את המחירים.
"מר זלנסקי צריך לעשות דבר אחד. הוא צריך להפסיק לפגוע באספקת הסולר ברוסיה", אמר טראמפ לעיתונאים בשולי טורניר הגולף Irish Open במועדון שלו בדונבג שבאירלנד. "דיברנו עם מר זלנסקי על זה. יש עוד הרבה מטרות. אל תפגעו בסולר, כי זה פוגע בעולם", הוסיף.
הדברים נוגעים ישירות לאחד המרכיבים המרכזיים במערכה האוקראינית בעומק רוסיה. בחודשים האחרונים הפכו בתי זיקוק, מתקני אחסון דלק ותשתיות נפט רוסיות ליעדים מרכזיים של תקיפות כטב"מים וטילים אוקראיניים.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי | צילום: Kevin Dietsch/Getty Images, Tiziana FABI / AFP via Getty Images