כניסה
הרשמה לניוזלטר

שר הביטחון קיים הערכת מצב בקריה, התייחס ללחימה בלבנון, ושלח מסר למזכ"ל חיזבאללה: "אם נעים קאסם כל כך מתגעגע לנסראללה וח'מינאי – הוא יוכל לפגוש אותם בקרוב במעמקי הגיהינום"

אלמוג אמר | 16 במרץ 2026 | חדשות | 1 דק׳

שר הביטחון: "החל תמרון קרקעי בלבנון; הנחינו להרוס תשתיות טרור בסמוך לגבול כפי שנעשה בעזה"

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, קיים הבוקר הערכת מצב בבור בקריה, בהשתתפות סגן הרמטכ"ל, האלוף תמיר ידעי, ובכירים נוספים במערכת הביטחון. בהודעה מוקלטת שפרסם כ"ץ מהדיון אמר כי "צה"ל החל בתמרון קרקעי בלבנון כדי להסיר איומים ולהגן על תושבי הגליל והצפון. מאות אלפי תושבי דרום לבנון השיעים שהתפנו ומתפנים מבתיהם מדרום לבנון וביירות – לא יחזרו לבתיהם דרומית למרחב הליטני עד שלא יובטח שלומם של תושבי הצפון".

כ"ץ התייחס לשיטת הפעולה וציין כי "ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואני הנחינו את צה"ל לפעול ולהרוס את תשתיות הטרור בכפרי המגע סמוכי הגבול בלבנון – כדי למנוע איומים ואת חזרת החיזבאללה למקום, בדיוק כפי שהדבר נעשה מול החמאס בעזה באזורי רפיח, בית חאנון ושטחים נרחבים שסוכלו, וכפי שנעשה כיום מול מנהרות הטרור בעזה".

בדבריו, שלח כ"ץ מסר ישיר למזכ"ל חיזבאללה, נעים קאסם: "חיזבאללה ישלם מחירים כבדים על תוקפנותו ופעילותו בציר האיראני להשמדת ישראל. הרוצים להשמיד הושמדו ויושמדו. אם נעים קאסם כל כך מתגעגע לנסראללה וח'מינאי – הוא יוכל לפגוש אותם בקרוב במעמקי הגיהינום יחד עם כל מסוכלי ציר הרשע. אנחנו הבטחנו ביטחון לתושבי הצפון, וכך גם בדיוק נעשה".

שר הביטחון, ישראל כ״ץ, 7 בנובמבר 2024

שר הביטחון, ישראל כ"ץ, 7 בנובמבר 2024 | צילום: ENAHEM KAHANA/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צה"ל בחברון היום
בעקבות הפיגוע: סגר מלא הוטל על חברון וערים נוספות

אורן שלום

נשיא אינדונזיה, פרבואו סוביאנטו, ונשיא טורקיה, רג’פ טאיפ ארדואן, במהלך ביקורו של ארדואן באינדונזיה, 12 בפברואר 2025
הסכם בדר: חלק מניסיון לעצב מחדש את מפת הביטחון במזרח התיכון | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות מד"א בזירת הפיגוע
פיגוע ירי בסמוך לצומת יהודה: שני מחבלים חוסלו

צוות אפוק

כוחות הביטחון הסורים, 23 בינואר 2026
דיווח: הרוגים ופצועים בקרב כוחות הביטחון הסורים במבצע נגד דאע"ש סמוך לדמשק

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
לילה של מתקפות הדדיות: רוסיה טוענת שיירטה 808 כטב"מים; אוקראינה דיווחה על יותר מ-200 כטב"מים ששוגרו לעברה

דורון פסקין

נמל התעופה המלך פהד
סעודיה הודיעה כי שני בני אדם נהרגו במתקפה על שדה תעופה במדינה

דורון פסקין

שתפו: