כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב התייחס הלילה בתדרוך לעיתונאים לבקשתו ממדינות נוספות לשלוח ספינות לסייע בהורמוז: "אנחנו תמיד שם בשביל נאט"ו; יהיה מעניין לראות איזו מדינה לא תעזור לנו במאמץ קטן מאוד, שהוא פשוט לשמור על המצר פתוח"

אורן שלום | 16 במרץ 2026 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ: "בין אם נקבל תמיכה ממדינות נאט"ו במצרי הורמוז ובין אם לא, אנחנו נזכור"

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס הלילה בתדרוך לעיתונאים על מטוסו האייר פורס 1 הנשיאותי לקריאתו למספר מדינות לשלוח ספינות לסייע לפתיחת מצר הורמוז.

"אנחנו מדברים עם מדינות אחרות על עבודה איתנו באכיפת הסדר במצר. ואני חושב שאנחנו מקבלים תגובות טובות. אם כן, מצוין, ואם לא, גם מצוין. אבל תזכרו, בהרבה מקרים אלה מדינות נאט"ו. אנחנו תמיד שם בשביל נאט"ו. אנחנו עוזרים להם עם אוקראינה [...] יהיה מעניין לראות איזו מדינה לא תעזור לנו במאמץ קטן מאוד, שהוא פשוט לשמור על המצר פתוח".

לדבריו, "בין אם נקבל תמיכה ובין אם לא. אני יכול לומר את זה, ואמרתי להם: אנחנו נזכור". הוא הוסיף: "תזכרו, מספיקים כמה אנשים כדי להרוס את המצר, כמה טרוריסטים. לא צריך הרבה. הצבא שלהם הובס, אבל כל מה שצריך זה כמה אנשים שיפילו מוקשים פה ושם, ואתם יודעים, זה הורס הכול. לכן אני באמת דורש שהמדינות האלה יבואו ויגנו על הטריטוריה שלהן, כי זו הטריטוריה שלהן. זה המקום שממנו הן מקבלות את האנרגיה שלהן, והן צריכות לבוא ולעזור לנו להגן עליו".

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בתדרוך לעיתונאים במטוס האייר פורס 1, 15 במרץ 2026

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בתדרוך לעיתונאים במטוס האייר פורס 1, 15 במרץ 2026 | צילום: SAUL LOEB / AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות הביטחון הסורים, 23 בינואר 2026
דיווח: הרוגים ופצועים בקרב כוחות הביטחון הסורים במבצע נגד דאע"ש סמוך לדמשק

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין
לילה של מתקפות הדדיות: רוסיה טוענת שיירטה 808 כטב"מים; אוקראינה דיווחה על יותר מ-200 כטב"מים ששוגרו לעברה

דורון פסקין

נמל התעופה המלך פהד
סעודיה הודיעה כי שני בני אדם נהרגו במתקפה על שדה תעופה במדינה

דורון פסקין

אוניות עוגנות מול חופי בנדר עבאס שבמצר הורמוז, 18 ביוני 2026
איראן טוענת שפגעה בשבע אוניות במפרץ ומאיימת לתקוף בסיסים אמריקניים באזור

דורון פסקין

תיעוד מההרס בשוק אמייט לאחר התקיפה
לפחות 153 הרוגים בתקיפת כטב"מים בשוק בגבול סודאן ודרום סודאן

דורון פסקין

תלמידים, מורים ועובדי ציבור מפגינים ביוון, 21 באוקטובר 2026
גל המחאות מגיע גם ליוון: אלפים הפגינו נגד יוקר המחיה והמשבר בחינוך

דורון פסקין

שתפו: