כניסה
הרשמה לניוזלטר

כל עוד נמשך המבצע ברפיח, ישראל רוצה לאפשר לממשל ביידן למצות את המהלכים המדיניים מול לבנון שמטרתם להרחיק את כוח רדואן מגבול הצפון באמצעות הסכם

יוני בן מנחם | 14 ביוני 2024 | חדשות | 2 דק׳

גורמים מדיניים: ישראל תאפשר לממשל ביידן לנסות להשיג הסדר מדיני בדרום לבנון

גורמים ביטחוניים בכירים אומרים כי צה"ל ממליץ לדרג המדיני לסיים בהקדם את המבצע הצבאי באזור רפיח, ולהעביר כוחות נוספים לגבול הצפון לקראת עימות צבאי נרחב עם חיזבאללה. לדבריהם, חיזבאללה מבין רק את שפת הכוח, ואין מנוס אלא להרתיעו באמצעות הגברת הפעילות הצבאית, כדי שעשרות אלפי המפונים בגבול הצפון יוכלו לחזור לבתיהם.

מנגד, גורמים מדיניים בירושלים אומרים כי צה"ל חייב להשיג את המטרות שנקבעו באזור רפיח ואסור להפסיק את המבצע באמצע הפעולה. נראה כי צה"ל יאיץ את הפעילות שלו באזור רפיח לנוכח ההסלמה מצידו של חיזבאללה.

גורמים ביטחוניים מעריכים כי חיזבאללה הסלים את הפעילות בגבול הצפון בתגובה על חיסולו של בכיר חיזבאללה טאלב עבדאללה ובאישורה של איראן, כדי לנסות לשבש את פעילות צה"ל ברפיח ולהקל על חמאס.

WASHINGTON, DC - JUNE 04: U.S. President Joe Biden delivers remarks on an executive order limiting asylum in the East Room of the White House on June 04, 2024 in Washington, DC. Biden signed an executive order that would limit migrants seeking asylum who cross the southern border illegally at times when there is a high volume of daily encounters. (Photo by Kevin Dietsch/Getty Images)

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ונשיא ארה"ב ג'ו ביידן | צילום: Jack Guez -Pool, Kevin Dietsch via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הבית התחתון של הפרלמנט הרוס במרכז מוסקבה, 14 בספטמבר 2026
הבחירות הפרלמנטריות ברוסיה: מפלגת השלטון של פוטין בדרך לניצחון ברור

דורון פסקין

שר האוצר האמריקני, סקוט בסנט, 20 בספטמבר 2026
שר האוצר האמריקני: "ב-23 בספטמבר יושבתו כל חברות התעופה האיראניות ברחבי העולם"

דורון פסקין

עשן מיתמר מעל בית הזיקוק של יצרנית הנפט הרוסית "גזפרום נפט" במוסקבה, 20 בספטמבר 2026
מתקפת כטב"מים נרחבת על רוסיה; בית זיקוק מרכזי במוסקבה נפגע

דורון פסקין

כוחות מד"א בזירת הפיגוע
פיגוע ירי במעיין בנווה צוף; מחבל ירה למוות בנתנאל שקרון

אורן שלום

תחנת דלק בפריז, 18 בספטמבר 2026
צרפת: המחסור בדלק מתרחב – כמעט אחת מכל תשע תחנות מתקשה לספק בנזין או סולר

דורון פסקין

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, נוחת בוושינגטון אתמול, לאחר שעזב את קמפ דייוויד מוקדם מהצפוי
טראמפ קיצר את שהותו בקמפ דייוויד; ארה"ב מזהירה מפני אפשרות להסלמה מהירה במזרח התיכון

דורון פסקין

שתפו: