כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעקבות צו בית משפט, נחשפו מאות אלפי דיווחים שהתקבלו לאחר נטילת חיסוני הקורונה

קרן זריהן | 4 באפריל 2024 | חדשות | 3 דק׳

ה-CDC חשף דיווחים שהוסתרו עד כה על תופעות לוואי כתוצאה מהחיסון נגד קורונה

המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בארה"ב פרסמו בחודשיים האחרונים (פברואר ומרץ) מאות אלפי דיווחים שהוסתרו בעבר על תופעות לוואי שונות לאחר נטילת חיסון נגד קורונה. זאת בעקבות הוראת בית המשפט לפרסם 7.8 מיליון דיווחים שהוגשו ל-V-safe, מערכת הודעות טקסט שנוצרה על ידי ה-CDC כדי לעקוב אחר תופעות לוואי אפשריות של חיסונים כנגד קורונה.

עד כה שוחררו 780,000 דיווחים שפורסמו בחודשיים האחרונים (פברואר ומרץ). אותם דיווחים התקבלו זמן קצר לאחר השקת חיסוני הקורונה, והם מראים כי אנשים חוו מגוון רחב של בעיות לאחר החיסון, כולל דלקת לב, הפלות ופרכוסים. "אובדן הכרה ופרכוס מיד לאחר ההזרקה. נסע למיון באמבולנס", נכתב באחד מהדיווחים. באחר נכתב, "היתה לי הפלה לאחר [שקיבלתי] מנה שנייה של חיסון פייזר לקורונה. הרגשתי בסדר עד שקיבלתי את החיסון ותוך 48 שעות תופעות ההיריון פסקו. אין לי היסטוריה של בעיות פוריות או סיבוכים והיו לי 2 הריונות בריאים ללא אירועים לפני זה".

במשך שנים, סירב ה-CDC לפרסם את נתוני V-safe לציבור, ובמקום זאת פרסם מחקרים שתיארו את הדיווחים כמאששים את בטיחות החיסונים. עם זאת, בשנת 2022 הורה בית המשפט לפרסם נתונים שהראו שכמעט 8% מתוך 10 מיליון משתמשי ה-V-safe נזקקו לטיפול רפואי או אשפוז לאחר חיסון, וכ-25% דיווחו על שהחמיצו בית ספר, עבודה או שלא היו מסוגלים לעסוק בפעילויות רגילות אחרות.

Madalina Vasiliu/The Epoch Times

שלט הכניסה למטה הראשי של המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), 25 באוגוסט 2023 | צילום: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
"קן הנשרים", בהרי האלפים שבדרום גרמניה לאחר השריפה, 24 באוקטובר 2026
שריפה החריבה חלקים גדולים מ"קן הנשרים" של היטלר בגרמניה; חשוד בהצתה נעצר

דורון פסקין

ספינות במצר הורמוז, 10 באוגוסט 2026
על רקע המתיחות האזורית – מחירי הנפט זינקו השבוע בחדות

דורון פסקין

נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, 15 במאי 2025
זלנסקי: מוכנים לעצור את המלחמה בקו החזית הנוכחי, אך לא להכיר בריבונות רוסית על השטחים שנכבשו

דורון פסקין

השליח האמריקני המיוחד לסוריה, תומאס ברק, 21 ביולי 2025
השליח האמריקני לסוריה: הבנות בין ישראל לדמשק עדיין אפשריות; הטענות על תמיכה אמריקנית במנהיג דרוזי שגויות

יוני בן מנחם

שר החוץ הטורקי האקאן פידאן מארח באיסטנבול את מקביליו ממצרים, פקיסטן וסעודיה במסגרת המפגש המדיני באיסטנבול, 23 אוקטובר 2026
מסר משותף מהפסגה באיסטנבול: לא לתקיפה באיראן, כן לפתרון דיפלומטי

דורון פסקין

שוטרים מחוץ לבית החולים במיאמי בירדן, לאחר פיגוע הירי בכנסייה בכפר חמוד, 23 באוקטובר 2026
ירדן: לפחות שבעה הרוגים מירי של חמושים בכנסייה בדרום הממלכה

דורון פסקין

שתפו: