כניסה
הרשמה לניוזלטר

בנאום לציון יום השנה ה-130 להולדתו של הדיקטטור הסיני מאו דזה-דונג, דיבר שי ג'ין-פינג על תוכניתו ל"מודרניזציה סינית" – קראו כאן למה הוא התכוון

קרן זריהן | 28 בדצמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

נשיא סין: זוהי אחריותנו ההיסטורית להמשיך את מורשתו של מאו דזה-דונג

מנהיג סין, שי ג'ין-פינג, ניצל ביום שלישי את נאומו בכנס של הוועדה המרכזית של המפלגה הקומוניסטית הסינית (מק"ס) לציון יום השנה ה-130 להולדתו של מאו דה דונג (לשעבר מנהיג סין), כדי לדבר על תוכניתו ל"מודרניזציה סינית", או בשמה הרשמי: "המודרניזציה הסוציאליסטית בהובלת הוועד המרכזי של המפלגה הקומוניסטית של סין".

על פי China Military Online, אתר חדשות צבאי רשמי של סין בשפה האנגלית, הדגיש שי בנאומו את חשיבות קידום מטרותיו של מאו דזה-דונג. לדבריו, המשימה המרכזית של האומה הסינית והמק"ס היא לבנות את סין למדינה חזקה יותר, ולחדש את נעוריה של האומה הסינית בכל החזיתות על ידי חתירה ל"מודרניזציה סינית". הוא הציג משימה זו כשליחות שעברה מדור לדור ממהפכנים ותיקים, כולל מאו דזה-דונג, ואמר שזוהי האחריות ההיסטורית החגיגית של הקומוניסטים הסינים של היום.

בנאום שנשא בקונגרס הלאומי ה-20 של המק"ס, שהתקיים באוקטובר 2022, אמר שי כי המטרה של המק"ס היא להפוך את סין למדינה סוציאליסטית מודרנית בכל היבטיה. הסיסמה שהמק"ס מקדמת תחת שלטונו היא "סוציאליזם עם מאפיינים סיניים בעידן החדש". כעת הוא ממשיך לקדם את אותו הרעיון. מבחינת שי, "סין נמצאת עדיין בשלב הראשוני של הסוציאליזם", והמק"ס נותרת נאמנה לתיאוריות מעברה: מרקסיזם-לניניזם, מחשבת מאו דזה-דונג, תיאוריית דנג שיאו-פינג, ושלושת המייצגים. (קראו כאן כתבה שלנו המסבירה את כל זה).

נשיא סין, שי ג'ין-פינג | צילום: Kent Nishimura/Getty Images

מנהיג סין, שי ג'ין-פינג | צילום: Kent Nishimura/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
הרס ברצועת עזה, 10 במאי 2025
הנהגת חמאס בחו"ל מתפצלת סביב מחיר המלחמה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה אבו מוחמד אלג'ולאני, 13 במרץ 2025
האם משטר אלג'ולאני מתקרב לישראל? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה אבו מוחמד אלג'ולאני, 7 במאי 2025
שאלת הטרוריסטים הזרים בסוריה – מה יעשה אלג'ולאני? | פרשנות

יוני בן מנחם

המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, 5 ביוני 2024
איראן מודאגת מתוצאות ביקור טראמפ במדינות המפרץ, ומאובדן השפעה בסוריה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן ונשיא סוריה, אבו מוחמד אלג'ולאני, בעת ביקורו של אלג׳ולאני בטורקיה, 4 בפברואר 2025
הדיל הסורי של טראמפ: הסרת הסנקציות מעל דמשק צפויה לחזק את מעמדו של ארדואן | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ ויורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן בעת ביקורו של טראמפ בריאד, 13 במאי 2025
מדינות המפרץ מקוות שטראמפ ישנה את מדיניותו בנוגע לעזה | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: