כניסה
הרשמה לניוזלטר

ארה"ב אפשרה "לעשרות ואלפי טרוריסטים להיכנס לארצנו", אמר טראמפ. "אנחנו בסכנה חמורה של כניסה למלחמת עולם שלישית"

קרן זריהן | 10 באוקטובר 2023 | חדשות | 1 דק׳

טראמפ: יש קשר בין המהגרים שנכנסים לארה"ב לבין אותם אנשים "שזה עתה תקפו את ישראל"

ב-9 באוקטובר טען נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ כי יש קשר בין הכניסה המאסיבית של מהגרים לתוך ארה"ב, שהם על פי טראמפ גברים צעירים בגיל צבא שלא עברו בדיקה מדוקדקת, לבין המתקפה בסגנון "פרל הארבור" על ידי חמאס. הוא התייחס למהגרים כאל "חלק מאותם אנשים שזה עתה תקפו את ישראל" ואמר כי על פי מדיניות הגבולות של הממשל הנוכחי, ארה"ב אפשרה "לעשרות ואלפי טרוריסטים להיכנס לארצנו" (קראו כאן עוד על נושא כניסת חשודים מרשימת מעקב הטרור לארה"ב). טראמפ אמר את הדברים במהלך אירוע קמפיין בחירות שהתקיים בניו המפשייר.

באותו אירוע הסביר טראמפ כי המתקפה המזעזעת והאכזרית של מחבלי חמאס על אזרחים ישראלים בסוף השבוע היא בעלת מאפיינים של מלחמת עולם שלישית והזהיר מפני מלחמה כזאת: "אנחנו בסכנה חמורה של כניסה למלחמת עולם שלישית. יהיה מדובר בהשמדת העולם. זה הדבר האמיתי". בהתייחס למתקפה המתמשכת של הקרמלין על אוקראינה ולזירות המלחמה בישראל ובעזה, הוא אמר כי אף שפיכות דמים לא הייתה מתרחשת בפיקודו וטען כי הוא "יעצור את מלחמת העולם השלישית" אם ייבחר מחדש.

בנוסף, טראמפ העלה את נושא מצבור הנשק הצבאי האדיר שהממשל הנוכחי השאיר אחריו באפגניסטן (לאחר יציאתו ממנה). מכון המחקר "המועצה ליחסי חוץ של ארה"ב" פרסם מאמר ב-9 באוקטובר בו הוא מזהיר כי לחמאס יש קשרים פוטנציאליים עם הטליבאן, אשר תפס את הציוד הצבאי האמריקני בשווי 7 מיליארד דולר שנותר מאחור בנסיגת ממשל ביידן ב-2021 מאפגניסטן.

צילום: Scott Eisen/Getty Images

צילום: Scott Eisen/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
כוחות צה"ל בעזה
האם ישראל תקים מערך תודעה לאומי? | פרשנות

יוני בן מנחם

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומנהיגים נוספים של מדינות המפרץ במהלך פסגה בריאד, 14 במאי 2025
האם האיום החות'י ישנה את המפה הביטחונית במפרץ? | פרשנות

יוני בן מנחם

ספינות בבאב אל-מנדב, 12 בספטמבר 2026
איראן מגבירה את הלחץ על סעודיה | פרשנות

יוני בן מנחם

יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, נואם בווידאו בעצרת הכללית של האו"ם, 25 בספטמבר 2025
טראמפ סוגר את הדלת בפני עבאס, והאו"ם פותח לו חלון | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, ויו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, בפגישתם בקהיר, 16 בספטמבר 2026
מצרים מנסה לאחות את הקרע הפלסטיני לפני הבחירות ברש"פ ולקראת היום שאחרי בעזה | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא סוריה, אחמד א-שרע, 8 ביולי 2026
האתגר של א-שרע: צבא אחד, או אוסף של מיליציות במדים? | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: