כניסה
הרשמה לניוזלטר

נשיא ארה"ב אמר את הדברים במסגרת ביקור בווייטנאם, לאחר ועידת ה-G20 שהתקיימה בהודו בסוף השבוע האחרון

12 בספטמבר 2023 | חדשות | 1 דק׳

קרן זריהן, רונן איציק

ביידן: ההתחממות הגלובלית מהווה איום גדול יותר ממלחמה גרעינית

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן אמר ב-10 בספטמבר במסגרת ביקור בווייטנאם, כי "האיום הקיומי היחיד שהאנושות מתמודדת איתו, אפילו יותר מאיום במלחמה גרעינית, הוא ההתחממות הגלובלית, ועליית הטמפ' מעל ל-1.5 מעלות ב-10 עד 20 השנים הבאות". ביידן הוסיף כי "אנחנו עומדים להיות בבעיה אמיתית. אין דרך חזרה מזה. לכן יש הרבה דברים שאנחנו יכולים לעשות בינתיים".

דבריו של ביידן הגיעו לאחר ועידת הפסגה של פורום מדינות ה-G20 (המייצגות את 20 הכלכלות החזקות בעולם) שהתקיימה בסוף השבוע האחרון בהודו, בה הסכימו המנהיגים לשורה של פעולות בנושא אקלים, כולל התחייבות לשלש את קיבולת האנרגיה המתחדשת עד סוף העשור (מקורות אנרגיה אלה כוללים בין היתר אנרגיית מים, אנרגיית רוח, אנרגיה סולארית ועוד), ולהגדיל משמעותית את התמיכה הכספית לטיפול באסונות שנגרמו כתוצאה מנזקי האקלים.

בניגוד לביידן, פרופ' ג'יימס סקייה, ראש הפאנל הבין-ממשלתי של האו"ם לשינויי אקלים (IPCC), אמר בראיונות לשני כלי תקשורת גרמניים בסוף יולי, כי פעילי אקלים המזהירים בעקביות מפני יום הדין שיגיע בקרוב, פוגעים במאמצים להתמודד עם המצב הנוכחי. לדבריו, עלייה של הטמפרטורה הגלובלית ביותר מ-1.5 מעלות צלזיוס אינה מהווה "איום קיומי על האנושות".

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן | צילום: Chip Somodevilla/Getty Images

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן | צילום: Chip Somodevilla/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, 18 בנובמבר 2025
מהורמוז ועד באב אל-מנדב: טבעת הלחץ סביב סעודיה מתהדקת | פרשנות

יוני בן מנחם

ספינות במצר באב אל-מנדב, 25 ביולי 2026
הקרבות בתימן: בישראל עוקבים בדריכות אחר התקדמות החות'ים לעבר אזור מצר באב אל-מנדב | פרשנות

יוני בן מנחם

רצועת עזה, 11 באוקטובר 2025
חמאס מושך זמן; הפסקת האש בעזה מתקרבת לנקודת הכרעה | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות הממשלה התימנית הנתמכים על ידי סעודיה במהלך הלחימה השבוע
הקו האדום של ריאד: סעודיה משנה אסטרטגיה מול החות'ים | פרשנות

יוני בן מנחם

אילוסטרציה: מגזין אפוק
מבתי הספר של "ההתנגדות" ל-CERN: בוגרי מערכת החינוך של חיזבאללה שבונים קריירות במערב

מאיה מזרחי

רובוטים דמויי אדם מתחרים באגרוף חופשי במסגרת "אולימפיאדת הרובוטים" בבייג'ינג, אוגוסט 2026
מאחורי הקונג פו של הרובוטים: סין נערכת לקרב הבא מול ארה"ב | פרשנות

איל לוינטר

שתפו: