כניסה
הרשמה לניוזלטר

ב-9 בנובמבר הורה שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, על נסיגת הכוחות הרוסיים המוצבים בחרסון, עיר אוקראינית…

צוות אפוק | 12 בנובמבר 2022 | חדשות | 1 דק׳

מה משמעות הנסיגה הרוסית מחרסון?

ב-9 בנובמבר הורה שר ההגנה הרוסי, סרגיי שויגו, על נסיגת הכוחות הרוסיים המוצבים בחרסון, עיר אוקראינית אסטרטגית הממוקמת בדרום, לאורך נהר הדנייפר. חרסון נכבשה ימים ספורים לאחר תחילת הפלישה הרוסית לאוקראינה. היא נחשבת למרכז העירוני המשמעותי הראשון באוקראינה שרוסיה כבשה. המטרה של רוסיה תהיה להסיג את כוחותיה בביטחון, מתוך הנחה שהכוחות האוקראינים ירצו לתקוף אותם תוך כדי הנסיגה ולגבות מחיר כבד (עדכון: בשעות האחרונות מדווח שכוחות אוקראינים נכנסו לעיר). 

הכוחות שייסוגו מחרסון ככל הנראה יועברו מזרחה לאזורים בהם אוקראינה פרסה כוחות נוספים לאחרונה בניסיון לכבוש אותם (זפוריז'יה ודונבאס).

הנסיגה מסמלת כישלון עבור רוסיה, המתקשה לשבור את התנגדות הצבא האוקראיני. לפני הנסיגה ציינו גורמים בכירים ברוסיה שוב ושוב כי רוסיה לעולם לא תעזוב את העיר או שטחים אחרים שסיפחה. ב-30 בספטמבר אמר פוטין כי הוא רוצה ש''שלטונות קייב והאדונים האמיתיים שלהם במערב'' יבינו שרוסיה רואה באנשים החיים באזורים הכבושים – לוהנסק, דונצק, חרסון וזפוריז'יה ''אזרחינו, לנצח". בתחילת מאי, מזכיר המועצה הכללית של מפלגת השלטון "רוסיה המאוחדת" אמר לתושבי חרסון כי ''רוסיה כאן לנצח'' וכי "לא תהיה חזרה לעבר''.

צילום: SERGEI ILYIN/SPUTNIK/AFP via Getty Images

צילום: SERGEI ILYIN/SPUTNIK/AFP via Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
יו''ר מפלגת רפורמה לבריטניה, נייג'ל פרג', 8 במאי 2026
הבחירות המקומיות בבריטניה – מכה קשה ללייבור; הצלחה למפלגה של נייג'ל פרג'

דורון פסקין

מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו, נשיא ארה״ב דונלד טראמפ ושר ההגנה פיט הגסת' בבית הלבן, וושינגטון די.סי., 26 במרץ 2026.
המגעים בין ארה"ב לאיראן נמשכים; גורמים מדיניים מעריכים: הפערים עדיין גדולים

יוני בן מנחם

כוחות ארה"ב בסמוך למצר הורמוז, 20 באפריל 2026
חילופי אש הלילה במצר הורמוז; איראן וארה"ב מציגות גרסאות שונות

דורון פסקין

ספינת התיירים MV Hondius, בה אירעה התפרצות ההנטה-וירוס, 3 במאי 2026
התפרצות של הנטה-וירוס התגלתה על ספינת תיירים שיצאה מארגנטינה

דורון פסקין

המנהיג העליון של איראן, מוג'תבא ח'מינאי, נשיא איראן, מסעוד פזשכיאן
פזשכיאן הצהיר כי נפגש לראשונה עם מוג'תבא ח'מינאי

דורון פסקין

זירת החיסול של מפקד כוח רדואן בדאחיה בביירות אתמול | צילום: AFP via Getty Images
צה"ל הודיע רשמית כי מפקד כוח רדואן חוסל

אורן שלום

שתפו: