כניסה
הרשמה לניוזלטר

מה וושינגטון דורשת מזלנסקי, מהן המחלוקות העיקריות במשא ומתן, ומה הסיכוי שתיכפה על אוקראינה עסקה בתנאים נוחים לקרמלין?

איל לוינטר | 6 במרץ 2025 | גיאו-פוליטיקה | 4 דק׳

האסטרטגיה האמריקנית במשא ומתן מול רוסיה ואוקראינה | פרשנות

רקע

משלחות בכירות מארה"ב ורוסיה נפגשו בחודש פברואר – פעם אחת בערב הסעודית ופעם שנייה בטורקיה – כדי לדון בעתיד המלחמה באוקראינה. בפגישות לא נכח אף נציג של ממשלת אוקראינה או של האיחוד האירופי.

בתהליך המשא ומתן קיימים לפחות שני מכשולים מרכזיים, כאשר הראשון שבהם הוא שאלת שלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה. קייב דורשת את החזרת כל השטחים שהיו בשליטתה לפני שרוסיה סיפחה את חצי האי קרים ב-2014, דרישה שנראית כיום כמעט בלתי אפשרית לנוכח השטח הנרחב שרוסיה כבשה מאז הפלישה לאוקראינה ב-2022. כיום רוסיה שולטת בכ-20 אחוז משטחה של אוקראינה, ולכן סביר להניח שבמסגרת הסכם עתידי, אוקראינה תיאלץ לוותר על חלק ניכר מהשטחים הכבושים.

האתגר השני הוא דרישתה של אוקראינה לקבל ערבויות ביטחוניות מהמערב נגד פלישה רוסית עתידית. טראמפ חזר ואמר שלא ייפרסו כוחות אמריקניים באוקראינה כדי לשמור על הסכם השלום, וכי האחריות לכך תוטל על מדינות אירופה, שיוכלו לשלוח כוחות שמירת שלום אשר יוצבו לאורך הגבול העתידי בין רוסיה לאוקראינה. עם זאת, הצד הרוסי הבהיר לעמיתיו האמריקנים כי נוכחות כוחות נאט"ו באוקראינה אינה מקובלת מבחינתו, מה שעשוי להקשות על אפשרות הצבת כוחות שמירת שלום אירופיים.

מפה: מגזין אפוק

מפה: מגזין אפוק

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מוסלמים מתפללים במסגד הגדול במכה, 2 ביוני 2025
מריאד למכה: העימות בין סעודיה לחות'ים חורג מהזירה הצבאית | פרשנות

יוני בן מנחם

מחבלי חמאס בעזה, 15 בפברואר 2025
ישראל ממשיכה בחיסולים, חמאס נמנע בינתיים מתגובה משמעותית – מדוע? | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, והשליח סטיב ויטקוף
המשחק הכפול במפרץ: ניסיון לחדש את הערוץ הדיפלומטי – לצד היערכות להסלמה | פרשנות

יוני בן מנחם

כוחות צה"ל בעזה
האם ישראל תקים מערך תודעה לאומי? | פרשנות

יוני בן מנחם

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ומנהיגים נוספים של מדינות המפרץ במהלך פסגה בריאד, 14 במאי 2025
האם האיום החות'י ישנה את המפה הביטחונית במפרץ? | פרשנות

יוני בן מנחם

ספינות בבאב אל-מנדב, 12 בספטמבר 2026
איראן מגבירה את הלחץ על סעודיה | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: