התקפה על מתקני תעשיית הנפט באיראן צפויה להשפיע על מחירי הנפט העולמיים ולגרום לנזק כלכלי משמעותי לאיראן. בתגובה, איראן עשויה לשקול תקיפת יעדים אסטרטגיים בישראל, לפגוע בשדות הנפט של מדינות המפרץ, ואף תשקול את סגירת מצרי הורמוז
יוני בן מנחם | 15 באוקטובר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳
ההשלכות של תקיפת מתקני הנפט האיראניים | פרשנות
ממשל ביידן מפעיל לחץ כבד על ישראל שלא לתקוף את מתקני הגרעין ואת תעשיית הנפט של איראן. על פי גורמים מדיניים בכירים בישראל, הדרג המדיני מתייחס ברצינות לדרישה האמריקנית ונוטה להתחשב בה, למרות שהנושא לא הוחלט סופית בקבינט הביטחוני.
העיתון "וושינגטון פוסט" דיווח אמש כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע לממשל ביידן כי הוא מוכן לתקוף מתקנים צבאיים באיראן במקום מתקני נפט או גרעין. בתגובה נמסר מלשכת ראש הממשלה כי "אנו מקשיבים לדעות של הממשל האמריקני, אך נקבל את ההחלטות הסופיות שלנו על בסיס האינטרסים הלאומיים של ישראל".
לא רק ארה"ב חוששת מתקיפה ישראלית של מתקני תעשיית הנפט האיראנית, אלא גם הקהילה הבין-לאומית. מכיוון שלאיראן יש חלק חשוב באספקת הנפט העולמית, כל תקיפה של מתקני הנפט באיראן תשבש קשות את הפעילות הכלכלית, תערער את יציבות שווקי הנפט העולמיים ותביא לעליית מחירי הנפט ולקשיים באספקתו.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו