כניסה
הרשמה לניוזלטר

בנובמבר 2020 עלתה לכותרות פרשת המחשב הנייד של האנטר ביידן. עיתון ה"ניו יורק פוסט" חשף אימיילים…

איל לוינטר | 8 ביוני 2022 | גיאו-פוליטיקה | 2 דק׳

תחקיר מיוחד: פרשת האנטר ביידן, ג'ו ביידן, והקשרים עם הסינים

בנובמבר 2020 עלתה לכותרות פרשת המחשב הנייד של האנטר ביידן. עיתון ה"ניו יורק פוסט" חשף אימיילים שנמצאו במחשב שנשלח לתיקון בחנות בדלאוור באפריל 2019. בעל המחשב לא שילם עבור התיקון ולא חזר לדרוש את המחשב. האימיילים הראו התכתבויות בין האנטר ביידן לשותפיו העסקיים בסין, מרביתם מקושרים למשטר הסיני ולצבא סין, כמו גם לשותפים באוקראינה וביעדים נוספים.

בתגובה לפרסום נעלה טוויטר את חשבון ה"ניו יורק פוסט" ומנעה מהעיתון לפרסם את הפרשה, בטענה כי הפרסום הוא "הפצה של חומרים פרוצים" (שהושגו באמצעות פריצת האקרים). 51 בכירים לשעבר במודיעין האמריקני כתבו מכתב פומבי בו הסבירו כי מניסיונם האישי, ככל הנראה מדובר בקמפיין רוסי שמטרתו להשפיע על תוצאות הבחירות בארה"ב. הצטרפו אליהם כלי תקשורת מובילים שטענו כי מדובר ב"סקנדל מהונדס", ב"דיסאינפורמציה רוסית" ובסיפור שהוא "רק הסחת דעת". בישראל נטען נגד מי שהעז להעלות את הפרשה, כי הוא מפיץ תיאוריות קונספירציה.

אבל אז משהו קרה. במארס 2022, עשו כלי התקשורת "אחורה פנה" וחזרו בהם. ה"ניו יורק טיימס" וה"וושינגטון פוסט" הודו כי האימיילים שנמצאו במחשב הנייד נבדקו על ידי חוקרים פדרליים והם אותנטיים.

Bruce Bennett/Getty Images

Andrew Harnik - Pool/Getty Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
נשיא ארה״ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע (אלג'ולאני), בעת ביקורו של א-שרע בבית הלבן, 10 בנובמבר 2025
שינוי אמיתי או אסטרטגיה זמנית? המערב פותח את הדלת למשטר הסורי | פרשנות

יוני בן מנחם

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע
לפגישת טראמפ וא-שרע בבית הלבן עשויות להיות מספר משמעויות אזוריות | פרשנות

יוני בן מנחם

כרוניקה של מלחמה
פרויקט מיוחד: כרוניקה של מלחמה

איל לוינטר

שלט חוצות בבמקו, בירת מאלי, המברך את נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, 12 באוקטובר 2024
מודל ההשפעה הרוסי במדינות אפריקה עומד בספק | פרשנות

דורון פסקין

מטוסי קרב אמריקניים, 5 באוקטובר 2025
האם ארה"ב אכן תתקוף בניגריה? | פרשנות

דורון פסקין

שתפו: