ניר מנוסי מציע פתרונות ל"ניתוקים" שקרו בעקבות המהפכה המינית וגבו מאיתנו מחירים יקרים
נדב רט | 7 בינואר 2025 | תרבות ואמנות | 3 דק׳
הפירמידה ההפוכה של ארבעת רובדי המיניות
קשה להפריד בין סיפורו האישי של המחבר ניר מנוסי, לתוכן ספרו. מנוסי הוא בנו של דידי מנוסי, משורר ועיתונאי ישראלי שיצירתו התאפיינה בבוטות ובגסות מסוימת. הוא היה ללא ספק חלק מהבוהמה, ולשם כיוון גם את ילדיו, שלמדו בבית הספר הליברלי לאמנויות תלמה ילין, בו ציורי עירום, לדוגמה, היו חלק מתוכנית הלימודים כבר בכיתה ט'.
השנים חלפו, וניר עבר תהליך רוחני ארוך ועמוק, שחלקים ממנו מתוארים בספר. במהלך התהליך שינה את שמו לניר ובהמשך אף הפך לרב ניר, והסתכל אחרת לגמרי על העולם התרבותי שבתוכו גדל. תובנותיו העמוקות, היסודיות והחשובות מוגשות בספר זה באופן בהיר ומשכנע.
"לפני המהפכה המינית" טוען מנוסי, "השאיפה הייתה שארבעה מרכיבי חיים בסיסיים שלא בהכרח הולכים ביחד – רגש האהבה, מוסד הנישואין, יחסי מין והולדת ילדים – יהיו חלק ממארג תודעתי וחברתי אחד". המהפכה המינית פרמה את הקשרים שבין המערכות הללו, קשר אחרי קשר. ראשית הופרד המין מהפריון. עם הופעת הגלולה למניעת היריון, נפתחה בפני נשים האפשרות לדחות ילודה, וכך נולד מושג חדש: תכנון משפחה. הפרדה זו ניתקה, לראשונה בתולדות האנושות, בין מין לבין השלכותיו המיידיות – היריון, ויצרה אפשרות של מין העומד בפני עצמו.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו