כניסה
הרשמה לניוזלטר

איך להפוך מרכיבים במטבח שלכם לתרופות ומזונות מרפאים

דורית דינור | 14 באפריל 2019 | תרבות ואמנות | 12 דק׳

האלכימיה של העשבים

כשרוזאלי דה לה פורה (Rosalee de la Forêt), אמריקנית בת 23, אובחנה כחולה בדלקת פרקים מסוג סטילס היא נדהמה. ההלם התעצם כשהרופאים אמרו לה שזאת מחלה אוטואימונית נדירה, חשוכת מרפא וסופנית. "הרופאים אמרו שנשארו לי עשרים שנה לחיות", היא מספרת בריאיון לאפוק טיימס. "הם חזו הידרדרות מתמדת באיכות החיים ובתפקוד, רצופה בכאבי מפרקים משתקים ובחום גבוה שרק יחמירו עם הזמן". הרופאים הציעו לה לקחת סטרואידים שיקלו על התסמינים אך לא יועילו לטווח הארוך.

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת תל אביב גילתה לדוגמה כי קינמון יכול לעכב את יצירת העמילואידים - מולקולות הנמצאות במחלות כמו פרקינסון ואלצהיימר

"כששמעתי את זה התחלתי לחפש גישה אחרת, אלטרנטיבית", מספרת דה לה פורה. היא פגשה הרבליסטים (מומחים לצמחי מרפא), מדקרים, נטורופתים ואנשי מקצוע אלטרנטיביים שעזרו לה לשנות את הדיאטה ולשלב תרכובות של עשבי תבלין ומרפא. אחרי שישה חודשים נעלמו כל סימני המחלה. "זה הדהים אותי לגמרי", היא נזכרת, "הרפואה המערבית, הנחשבת לפסגה של הגאונות הרפואית האנושית, הפנתה לי את גבה בלי לתת לי תקווה והפרקטיקות הצדדיות האלה לבסוף סללו את דרכי לריפוי אמיתי".

רוזאלי דה לה פורה

שתפו: