כניסה
הרשמה לניוזלטר

שי-לי ליפא היא מגישת התוכנית ״הבית של שי-לי״, עורכת קולינרית ומחברת ספרי בישול. בימים אלה יצא לאור ספרה השמיני במספר ״המטבח הבלקני שלי״

אורן שלום | 6 בספטמבר 2014 | תרבות ואמנות | 2 דק׳

אוכל בלקני

קציצות כרישה ובשר טחון

זמן הכנה כולל: שעה | בישול הכרישה 45 דקות | הכנה 10 דקות | טיגון 5 דקות

צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

רכיבים

½1 ק”ג כרישה (משקל נקי) חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב

300 גרם בשר בקר טחון טרי

3 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מבשלים את הכרישה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.

2. טוחנים את הכרישה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.

3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, הביצים ואת פירורי הלחם או קמח המצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ ופוחסים לקציצות.

6. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7. מגישים קר, חם או בטמפ’ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

דג ים על מצע של ירוקים ואוזו

זמן הכנה כולל: 25 דקות | הכנת המצע: 5 דקות | אפייה: 20 דקות

צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

למצע

3 כפות שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

1 חבילת עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים למקטעים בעובי 4 ס"מ (החלק הלבן והירוק)

2 עלי בקצוי חצויים לאורכם

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1/4 כוס אוזו

מלח ופלפל שחור גרוס

חומרים

6 פילטים של דג ים ללא העור במשקל 150 גרם כל אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

להגשה

1/2 עגבנייה

אופן ההכנה

1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מכינים את המצע: מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה עד שהשום מתחיל להתרכך. מוסיפים את המנגולד והבקצ’וי ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהם מתחילים להתרכך.

מסירים מהכיריים. מוסיפים עגבניות, אוזו, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4. אופים את הדגים על המצע: מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים על המצע כשהעור כלפי מטה. מזלפים שמן זית.

אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. סוחטים עגבנייה מעל הדגים ומגישים מייד.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

אוכל בלקני

שי-לי ליפא היא מגישת התוכנית ״הבית של שי-לי״, עורכת קולינרית ומחברת ספרי בישול. בימים אלה יצא לאור ספרה השמיני במספר ״המטבח הבלקני שלי״

אורן שלום | 6 בספטמבר 2014 | תרבות ואמנות | 3 דק׳

צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

קציצות כרישה ובשר טחון

זמן הכנה כולל: שעה | בישול הכרישה 45 דקות | הכנה 10 דקות | טיגון 5 דקות

צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

רכיבים

½1 ק”ג כרישה (משקל נקי) חצויה לאורכה, חתוכה למקטעים ושטופה היטב

300 גרם בשר בקר טחון טרי

3 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם או קמח מצה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מבשלים את הכרישה בסיר גדול עם הרבה מים כ-45 דקות עד שהיא רכה מאוד. מסננים, מצננים וסוחטים היטב.

2. טוחנים את הכרישה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שהיא קצוצה גס.

3. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר, הביצים ואת פירורי הלחם או קמח המצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

4. יוצקים שמן בגובה 1/2 ס”מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

5. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3 ס”מ ופוחסים לקציצות.

6. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

7. מגישים קר, חם או בטמפ’ החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.

דג ים על מצע של ירוקים ואוזו

זמן הכנה כולל: 25 דקות | הכנת המצע: 5 דקות | אפייה: 20 דקות

צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

למצע

3 כפות שמן זית

4 שיני שום פרוסות דק

1 חבילת עלי מנגולד שטופים היטב וחתוכים למקטעים בעובי 4 ס"מ (החלק הלבן והירוק)

2 עלי בקצוי חצויים לאורכם

2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1/4 כוס אוזו

מלח ופלפל שחור גרוס

חומרים

6 פילטים של דג ים ללא העור במשקל 150 גרם כל אחד

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

להגשה

1/2 עגבנייה

אופן ההכנה

1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

3. מכינים את המצע: מחממים תבנית או מחבת גדולה שיכולה להיכנס לתנור על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ושום ומאדים כדקה עד שהשום מתחיל להתרכך. מוסיפים את המנגולד והבקצ’וי ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהם מתחילים להתרכך.

מסירים מהכיריים. מוסיפים עגבניות, אוזו, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4. אופים את הדגים על המצע: מתבלים את הדגים במלח ופלפל ומניחים על המצע כשהעור כלפי מטה. מזלפים שמן זית.

אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהדגים מוכנים ובשרם נפרד בקלות מהאדרה. סוחטים עגבנייה מעל הדגים ומגישים מייד.

מעורר מחשבה? לתגובות ומחשבות ניתן לכתוב לנו ל:
לחץ כאן

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
תמונה למחשבה – כיצד הצליח הרקולס לעלות לשמים?

לודוויק ג'נאן

במשך ארבע שנים עמל הצייר הצרפתי פרנסואה למוין על ציורו "האפותיאוזה של הרקולס" (1736) בתקרת סלון בארמון ורסאי. למוין היה פרופ' באקדמיה לפיסול וציור בפריז

כלים להישרדות בגיהינום וביום-יום

דינה גורדון

המתנה שאדית אגר מצאה במקום הכי גרוע בעולם

אדריכלית: "הייתי רוצה ליצור כמו בשן יון, בצורה כה מעודנת והרמונית וצבעונית"

צוות מגזין אפוק

"הצבעים, ההרמוניה, התלבושות והתפאורה מרשימים מאוד. הבגדים יפים מאוד, הצבעים, הירוק

הכלכלן המנודה המצליח בעולם

דינה גורדון

ביוגרפיה של תומס סואל צוללת למחשבתו של אחד ההוגים המבריקים והמשפיעים ביותר בימינו

הנס שהתחולל, גם אם באיחור

גלית דהן קרליבך

לא "ספרות רומנטית" וגם לא "ספר בנות" – ספרה האחרון של ג'יין אוסטן עוסק בחיים עצמם

ביקורת ספר: רוחות חדשות מנשבות בשטחים?

דינה גורדון

בחשאי ובשיחות פרטיות, בכירים ואנשים מהשורה בגדה המערבית ובעזה מודים שהטרור היה טעות. הם שואפים לנורמליזציה עם ישראל ורוצים לחזור לימים שלפני האינתיפאדה הראשונה

שתפו: