יפן היא אחת המדינות המזדקנות ביותר בעולם – מעל רבע מהאוכלוסייה הם בני 62 ומעלה, בהשוואה לכמעט 15% בישראל. נתונים אלו ממשיכים לצמוח, ועד שנת 2065 יהיו 3 מיליון ישראלים בני הגיל השלישי ומעלה, מה שאומר יותר עומס על מערכת הבריאות, הפנסיות והרווחה.
תוכן שיווקי | 10 ביולי 2022 | תוכן שיווקי | 2 דק׳
תוחלת החיים עולה ודרוש לנו מבט חדש על זקנה
איך מתכוננים לפיצוץ דמוגרפי ידוע מראש? מצד אחד חדשות טובות בהחלט: תוחלת החיים הממוצעת ממשיכה לעלות ולהשתפר, ואנו צפויים לחיות יותר בהשוואה לעידנים קודמים. מצד שני, חל גידול מתמיד במבוגרים הסובלים מבעיות הזקנה - החל מהבעיות הקלות, וכלה במחלות שמאלצות גם את בני המשפחה לבחור בין טיפול סיעודי בבית ובין טיפול בבתי אבות.
לא סתם בוצעה רפורמה בגמלת הסיעוד בשנת 2018. שלושת רמות הסיעוד שהוגדרו במקור (א, ב, ג) לא ייצגו נכונה את התנאים המשתנים בעולם המציאות. המעבר לשש רמות סיעוד חדשות, מאפשר ליותר מבוגרים להיות זכאים לקבלת גמלת סיעוד מהביטוח הלאומי, ולפיכך לקבל יותר שירותים נחוצים: החל מטיפול סיעוד בבית וכלה בתמיכה קהילתית ואחרת. השינוי היה דרוש מכיוון שחל גידול בשטח באנשים הזקוקים לטיפול סיעודי צמוד כזה או אחר, בשל מחלה, ירידה קוגניטיבית ועוד.
רפורמת הסיעוד הייתה צעד מתבקש ומבורך בהחלט, ולצידה נעשו צעדים נוספים בשנים שלאחר מכן. אחד מהם בוצע ממש לאחרונה, עם הקמתה של ועדת שרים מיוחדת לענייני זקנה בישראל. אם עד היום לא היה שום גוף יחיד שמרכז את כל נושא הזקנה מול הגורמים הרלוונטיים, הרי שכיום ועדת השרים לענייני זקנה צפויה למלא את החלל הזה.
רוצה לקרוא עוד?
להמשך קריאה הירשמו או התחברו