כניסה
הרשמה לניוזלטר

עד לא מזמן, כשדיברו על "אינטרנט של הדברים" (Internet of Things או בקיצור IoT), השתמשו בדוגמאות…

ערן וגנר | 3 בדצמבר 2014 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

מהפכת המחשוב השלישית

עד לא מזמן, כשדיברו על "אינטרנט של הדברים" (Internet of Things או בקיצור IoT), השתמשו בדוגמאות כמו חיבור מכונת הכביסה לרשת כדי שנוכל להפעיל אותה מהטלפון החכם, או חיבור המקרר לסופרמרקט, כדי שהוא ידע לבד אילו מצרכים להזמין. אילו בוודאי יישומים שעשויים להקל עלינו את החיים, אבל IOT מביא לחיינו בשורה חשובה הרבה יותר, וטמון בו הפוטנציאל לשפר אותם באופן משמעותי.

רבים סבורים ש-IOT הוא תחום מוגדר ונפרד בעולם הטכנולוגיה, בדומה להפרדה בין תכנון שבבים לפיתוח אפליקציות. אבל ל-IOT אין כלל גבולות. מדובר בגל – צונמי יותר נכון – שלא יפסח על אף זירה טכנולוגית שמוכרת לנו. זה לא ייגמר במכונת הכביסה או המקרר; מדובר במהפכה שתשנה את האופן שבו אנו חיים בעולם המודרני. אחרת מהפכת המחשוב האישי, ומהפכת המחשוב הנייד – זוהי בהחלט מהפכת המחשוב השלישית.

היא מתרחשת כעת משום שכיום כמעט כל המגזרים במשק עושים שימוש, כזה או אחר, ברשת האינטרנט, ומשום שחיבור מכשירים לרשת, אפילו רכיבים קטנים ביותר כמו שעונים, עגילים ולהבדיל – רכיבי מנוע או חיישנים אחרים, כבר אינו מצריך השקעה מאסיבית או פיתוח מיוחד. רשתות מחשבים המחוברות לרשת נמצאות כמעט בכל מקום בו נמצאים בני אדם או מכונות, ובמקרים רבים הן מחוברות לענן – כלומר לא תלויות יותר בפרישה גיאוגרפית של שרתים המוגבלים בנפח ויכולת העיבוד שלהם. אני מצלם תמונה בתל אביב ושניות אח"כ היא כבר זמינה לצפיה או עיבוד במרחק אלפי קילומטרים ממני. אז נכון שדיברו על machine to machine כבר לפני יותר מעשור, אבל רק בשנים האחרונות הבשילו כל התנאים למהפכה. ובנוסף, העובדה שכל אחד מאיתנו כמעט מחזיק טלפון חכם ורב עוצמה בכיס מאפשרת לנו להפעיל את העולם כמעט בשלט רחוק.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מתפללים מגיעים לבית כנסת בברלין ב-3 בנובמבר | צילום: OHN MACDOUGALL/AFP via Getty Images
הנציבות האירופית: "הזינוק במספר התקריות האנטישמיות ברחבי אירופה מזכיר תקופות אפלות"

קרן זריהן

קין והבל
איך להבין כעס ואיך להתמודד איתו – שיעורים מהחכמים הגדולים של העבר

מאיה מזרחי

סמ״ר מאיר שמעון עמר ז"ל, סמל משה נסים פרש ז"ל, רס״ל (מיל׳) בנימין אסולין ז"ל, סמ״ר נועם אהרון מסגדיאן ז"ל וסמ״ר משה שמואל נול ז"ל
חמישה לוחמים נהרגו בלחימה בצפון רצועת עזה

צוות מגזין אפוק

כוחות ההצלה בזירת הנפילה
עשרה הרוגים בשלוש זירות נפילה | דיווח מתעדכן

צוות מגזין אפוק

פעילות כוחות אוגדה 162 במרחב ג'באליה
50 מחבלים חוסלו בהיתקלויות בדרום לבנון; כ-200 מחבלים חוסלו עד כה בג'באליה

צוות מגזין אפוק

נשיא לבנון, ג'וזף עון, וראש הממשלה, נוואף סלאם, 5 בספטמבר 2025
ממשלת לבנון ממתינה בדריכות לתוצאות פגישת נתניהו-טראמפ | פרשנות

יוני בן מנחם

שתפו: