כניסה
הרשמה לניוזלטר

מסמך חדש שכתבו ד"ר עקיבא אופנבאכר, הממונה על האגף המוניטרי בחטיבת המחקר של בנק ישראל, ואדן…

תוכן שיווקי | 16 באוקטובר 2014 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

האם ישראל תהיה המדינה הראשונה שתכיר בביטקוין?

מסמך חדש שכתבו ד"ר עקיבא אופנבאכר, הממונה על האגף המוניטרי בחטיבת המחקר של בנק ישראל, ואדן שוחט, מייסד קרן ההון סיכון אלף, מרמז על השינוי; המסמך יוצג לראשונה בכנס הביטקויון הבינלאומי שיערך בכפר המכבייה ביום ראשון; אדן שוחט: הכרה ישראלית בביטקוין תמשוך אליה את כל התעשייה, מהלך שיכול להביא להכפלת התל"ג של ישראל.

יחסה של מדינת ישראל הרשמית למטבע הווירטואלי ביטקויון עובד שינויים מרחיקי לכת בתקופה קצרה יחסית. בתחילת פברואר 2014 הזהירו חמישה רגולטורים ישראלים את הציבור משימוש בביטקוין. החמישה, בנק ישראל, אגף שוק ההון ביטוח וחיסכון באוצר, רשות ניירות ערך, רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ציינו בהודעתם, בין היתר כי מדובר במטבע שאינו מפוקח, בעל תנודתיות גבוהה ובעל סיכוי גבוה, לטענתם, להוות פוטנציאל להונאות. לצד ההודעה, הוחלט על הקמת ועדה בין משרדית שתבחן את יחסה של ישראל הרשמית לביטקוין, בחודש הקרוב, אמורה הוועדה להציג את מסקנותיה.

מסמך חדש שכתבו ד"ר עקיבא אופנבאכר, הממונה על האגף המוניטרי בחטיבת המחקר של בנק ישראל, ואדן שוחט, מייסד קרן ההון סיכון אלף, ויוצג לראשונה בכנס הביטקוין הבינלאומי שיחל ביום ראשון מרמז, אולי,  על השינוי.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ונשיא סוריה, אחמד א-שרע
ממשל טראמפ מגביר את הלחץ על ישראל וסוריה להגיע להסכם ביטחוני בחודש הקרוב

יוני בן מנחם

"אפולו ודפנה", ציורו של דוסו דוסי מ-1525 | Dosso Dossi/Public Domain
למה לא כל אחד יכול להיות משורר

ג'יימס סייל

ראש המוסד דוד ברנע וראש השב"כ רונן בר, 27 בספטמבר 2023
ראש השב"כ וראש המוסד הגיעו לקהיר כדי לנסות להגיע להסכמות מול המצרים על ציר פילדלפי

יוני בן מנחם

תושבי עזה על רקע ההריסות בג'באליה, 29 באוגוסט 2024
דו"ח חדש של האו"ם: המלחמה החזירה את עזה 69 שנים לאחור לשנת 1955

צוות מגזין אפוק

צה"ל תקף עשרות מטרות בלבנון; רה"מ ושר הביטחון: "ממשלת לבנון אחראית לנעשה בשטחה"

צוות מגזין אפוק

| צילומים: CHRISTOPHE ENA/POOL/AFP via Getty Images, Sean Gallup/Getty Images, PHILIPP VON DITFURTH/DPA/AFP via Getty Images
פרשנות: המתיחות מול קטאר ומצרים – אלה האינטרסים של כל המעורבים

יוני בן מנחם

שתפו: