כניסה
הרשמה לניוזלטר

סין מחדדת את איומיה על טייוואן, ובתגובה האי מבצע רכש מסיבי של אמצעי לחימה מארה"ב ומתכנן מערך הגנה משולב, על סמך ניסיונות שנלמדו מאוקראינה ומישראל

איל לוינטר | 7 בנובמבר 2024 | גיאו-פוליטיקה | 3 דק׳

טייוואן נערכת למצור: כיצד האי לומד מהמלחמות באוקראינה וישראל | פרשנות

רקע

באמצע אוקטובר ערך צבא סין תרגילים צבאיים סביב טייוואן, בהם השתתפו כוחות היבשה, הצי, חיל האוויר, חיל הטילים ומשמר החופים. אנליסטים מעריכים כי בדומה לתרגילים קודמים, צבא סין מתרגל מצור ימי שמטרתו לנתק את טייוואן מהמסחר העולמי. נשיא סין, שי ג'ין-פינג, הציב יעד לפיו על הצבא להיות מוכן (כלומר, לפתח יכולות, גם אם לא כוונה) לפלוש לטייוואן עד שנת 2027 – מהלך שסביר להניח יתחיל במצור ימי.

בטייוואן מודעים היטב לאיום ומנסים להיערך. בסוף אוקטובר אישרה ארה"ב מכירת נשק לטייוואן בשווי כמעט 2 מיליארד דולר, כולל שלוש מערכות טילים מתקדמות נגד מטוסים וטילי שיוט, וכן מערכות מכ"ם. בסוכנות בלומברג דווח כי משרד ההגנה של טייוואן גם חתם על הסכמים רשמיים עם ממשלת ארה"ב לרכישת עד 1,000 רחפני תקיפה.

ביוני השנה הודיע משרד החוץ האמריקני לקונגרס כי אישר למכור לטייוואן עד 291 "מערכות רחפנים" המאפשרות למפעיל בודד לשלוט במספר רחפנים במקביל, לטווח של עד כ-160 ק"מ. בנוסף, אושרה מכירה של עד 720 רחפנים לטווח קצר יותר, של כ-30 ק"מ, אשר מסוגלים לרחף מעל מטרה למשך 20 דקות ומצוידים בראש נפץ ייחודי נגד שריון.

נשיא טאיוואן, לאי צ'ינג-דה (ויליאם לאי), מבקר בבסיס ימי, 18 באוקטובר 2024 | צילום: I-Hwa CHENG/AFP

שתפו: