כניסה
הרשמה לניוזלטר

לאחר השירות הצבאי או הלאומי, ולעיתים גם לאחר טיול גדול בחו"ל, רבים מתחילים לחשוב על השלב…

תוכן שיווקי | 23 באוקטובר 2024 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

טיפים לאקדמאים מתחילים: כך תוכלו להתכונן ללימודים אקדמאיים

לאחר השירות הצבאי או הלאומי, ולעיתים גם לאחר טיול גדול בחו"ל, רבים מתחילים לחשוב על השלב הבא בחיים – לימודים אקדמיים. המעבר הזה, בין חיי היומיום לאחר השירות לבין החיים האקדמיים, מביא איתו אתגרים והזדמנויות חדשות.

זהו זמן מצוין להתחיל לתכנן ולהתכונן בצורה נכונה לקראת הכניסה לעולם הלימודים, כדי להיכנס לעולם האקדמיה עם ביטחון ולהתחיל ברגל ימין. בחירת המסלול הנכון והכנה נכונה לתחילת הלימודים הם בין הגורמים להצלחה בשלב הבא של החיים.

בחירת תחום לימוד שמתאים לכם

השלב הראשון בהכנה ללימודים אקדמיים הוא בחירת תחום הלימודים. חשוב לבחור תחום שאתם מתעניינים בו, אך כדאי גם לקחת בחשבון את אפשרויות התעסוקה וההתפתחות האישית בתחום זה. אם אתם מתלבטים, רצוי לחקור את המסלולים השונים, להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולנסות להבין מהו התחום שבו תוכלו לשלב בין עניין אישי לקריירה שתהיה מתגמלת עבורכם בעתיד. הבנה מעמיקה של תחומי הלימוד השונים תאפשר לכם קבלת החלטה מבוססת ובטוחה יותר.

הכרת תנאי הקבלה למוסדות הלימוד

לאחר שבחרתם את תחום הלימוד, חשוב לבדוק את תנאי הקבלה של המוסדות השונים. התנאים יכולים להשתנות ממוסד למוסד, אך ישנם קריטריונים מרכזיים שחוזרים על עצמם, כמו ממוצע בגרויות וציון פסיכומטרי. יש לבדוק כיצד ממוצע הבגרות שלכם משוקלל ומהו הציון הפסיכומטרי הנדרש לתוכנית שבחרתם.

בנוסף, כדאי לשים לב למסלולי קבלה שאינם מצריכים מבחן הפסיכומטרי, בעיקר במוסדות המציעים קבלה על סמך ציוני בגרות בלבד, או קריטריונים נוספים כמו ראיון אישי או תיק עבודות (בפרט עבור מסלולי לימוד בתחום העיצוב והאמנות).

הכנה למבחני קבלה מחייבים

לצד תנאי הקבלה הכלליים, ישנם מבחנים נוספים שחשוב להכיר ולהתכונן אליהם. אחד מהם הוא מבחן מיון באנגלית. שליטה בשפה האנגלית מהווה חלק בלתי נפרד מהלימודים האקדמיים, ולכן מוסדות רבים דורשים הערכה של רמת האנגלית. ניתן לעשות מבחן אמיר, שנועד להעריך את רמת האנגלית שלכם ולהתאים לכם קורסים בהתאם. הכנה למבחן כזה יכולה לחסוך לכם קורסי אנגלית במהלך הלימודים, ולאפשר לכם להתחיל את התואר ללא עיכובים.

ניהול זמן והתארגנות מראש

לימודים אקדמיים דורשים יכולות ניהול זמן גבוהות והתארגנות נכונה. היכולת לשלב בין שיעורים, מטלות, ומבחנים עלולה להיות מאתגרת, במיוחד למי שלא מורגל בלוח זמנים עמוס. כדי להתכונן לכך, רצוי להתחיל לפתח הרגלי עבודה עוד לפני תחילת הלימודים. תוכלו לתרגל ניהול זמן באמצעות תכנון פעילויות יומיות ושבועיות, שימוש ביומנים או באפליקציות לניהול משימות, וללמוד כיצד לחלק את הזמן בצורה חכמה בין התחייבויות לימודיות לפעילויות חברתיות ואישיות.

פיתוח הרגלי למידה עצמאיים

אחד השינויים המשמעותיים ביותר שתפגשו באקדמיה הוא המעבר מלמידה מכוונת בבתי הספר ללמידה עצמאית ומעמיקה. ברוב המקרים, אתם תהיו אחראים על הצלחתכם ועל הבנת החומר הנלמד. לכן, כדאי להתחיל לפתח הרגלי למידה עצמאיים כבר בשלב ההכנה לאקדמיה. קחו על עצמכם מטלות שדורשות מחקר אישי, השתתפו בקורסי הכנה אם יש לכם הזדמנות, ונסו ללמוד כיצד לסכם חומר ולהבין נושאים מורכבים לבדכם.

שמירה על איזון בין לימודים לחיי הפנאי

לצד כל ההכנות והלמידה, חשוב לזכור את החשיבות של איזון בין לימודים לחיים האישיים. לימודים אקדמיים יכולים להיות תובעניים, אך שמירה על בריאות נפשית ופיזית היא הכרחית להצלחה בלימודים. ודאו שאתם מוצאים זמן לפעילויות פנאי, תחביבים וחיים חברתיים כדי להרגיש רעננים ומלאי אנרגיה במהלך תקופת הלימודים.

לסיכום, המעבר לאקדמיה דורש הכנה מקיפה שתאפשר לכם להתמודד עם האתגרים האקדמיים והאישיים בצורה הטובה ביותר. בחירת תחום לימוד מתאים, הכרת תנאי הקבלה, ניהול זמן נכון ופיתוח הרגלי למידה עצמאיים יאפשרו לכם להצליח בלימודים. על ידי הכנה מתאימה וניהול נכון של הזמן והמאמץ, תוכלו להתחיל את לימודיכם האקדמיים בצורה יעילה ונכונה.

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
בית המשפט הבינלאומי בהאג, 12 באפריל 2006 | צילום: Michel Porro/Getty Images
בית הדין הבינלאומי בהאג החל לדון בבקשת דרום אפריקה לעצור את הפעולה ברפיח

דורון פסקין

נקודה למחשבה: מה יעיל יותר, המקל או הגזר?

דינה גורדון, איל לוינטר

הרכב שהותקף בלבנון | צילום: סעיף 27 א'
צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף בחיזבאללה

צוות מגזין אפוק

Shutterstock
היגיון בריא – גיליון 387

דקל בנו

המזח ממנו מוביל הארגון סיוע | צילום: דובר צה"ל
צה"ל פרסם את סיכום תחקיר האירוע בו נהרגו 7 מעובדי ארגון ההומניטרי WCK – "היו משוכנעים כי הם תוקפים פעילי חמאס חמושים"

אורן שלום

אילוסטרציה, עובדי היי טק | צילום: shutterstock
למרות המלחמה – הגיוסים בהיי-טק הישראלי שומרים על יציבות: למעלה מ-3 מיליארד דולר גויסו מתחילתה

דורון פסקין

שתפו: