כניסה
הרשמה לניוזלטר

הן מזרימות מאות מיליוני דולרים לאוניברסיטאות, מנסות לקנות את שתיקתן ומרחיבות אט אט את השפעתן האידאולוגית, המנוגדת לערכי המערב. כך זה נראה

איל לוינטר | 8 בינואר 2024 | חברה והיסטוריה | 15 דק׳

השתלטות הכסף הזר: קטאר, סין וערב הסעודית קונות את האקדמיה

הון עתק זורם למוסדות להשכלה גבוהה בארה"ב מממשלות זרות ומגורמים המסונפים להן. על פי נתוני משרד החינוך האמריקני, חלק נכבד מהכסף מגיע מקטאר, מערב הסעודית, מרוסיה, מסין וממדינות נוספות.

על פי סעיף 117 בחוק ההשכלה הגבוהה בארה"ב, מוסדות להשכלה גבוהה מחויבים לחשוף, מדי חצי שנה, בפני משרד החינוך האמריקני את כל הכספים שקיבלו ממקורות זרים, בין שאלה מוגדרים כ"מתנות" ובין שמוגדרים כחלק מהסכם. למרות זאת, דוח שהכין ב-2019 "המכון לחקר אנטישמיות גלובלית ומדיניות" (isgap) חשף כי חלק נכבד מהכסף הזר הזורם לאוניברסיטאות (בעיקר מקטאר) לא דווח למשרד החינוך. חשיפה זו הובילה לפתיחת חקירה פדרלית, וגרמה למשרד החינוך לעדכן שוב ושוב את רשימותיו ברגע שנחשפו כספים נוספים שלא דווחו.

מי שיעיין בדוחות משרד החינוך האמריקני יוכל להבחין בפערים ניכרים משנה לשנה. כך למשל, בדוח המרכז את הכספים שזרמו לאוניברסיטאות בין שנת 2012 ל-2018 (פורסם ב-2019) פורטו שמות הגופים המזרימים את הכספים לא רק ברמת המדינה, אלא גם ברמת הקרן הספציפית בתוך אותה מדינה. דבר שנמחק מסיבה לא מוסברת מדוחות שפורסמו בשנים מאוחרות יותר.

אילוסטרציה: מגזין אפוק, צילום: Chung Sung-Jun/Getty Images, Murathakanart-Shutterstock

אילוסטרציה: מגזין אפוק, צילום: Chung Sung-Jun/Getty Images, Murathakanart-Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק.
בארה"ב יהודים פונים למועדוני ירי; באירופה לקרב מגע

עידו פוקס

אילוסטרציה: מגזין אפוק
האם החלום האדום חוזר לאמריקה?

בר בולנדי, איל לוינטר

"התקיפה האחרונה ונפילת קונסטנטינופול ב-1453" המוצג במוזיאון הצבאי באיסטנבול. שער קירקופורטה הפתוח היה רק החולייה האחרונה בשרשרת ארוכה של חולשות
הפרצות הקטנות בחומה: כך נופלות מערכות שאי אפשר להפיל

ישראל נמדר

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
העין הרואה והחלון השבור: כיצד הסביבה מעצבת את המצפון שלנו

עידו פוקס

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
החבר הכי מסוכן של הילדים שלנו

מאיה מזרחי

תמונת אילוסטרציה: מגזין אפוק
"התעמולה האנטי-ישראלית כיום נשענת על שיטת השקר הגדול"

איל לוינטר, מאיה מזרחי

שתפו: