כניסה
הרשמה לניוזלטר

במסגרת החלטה שהתקבלה בוועידת האו"ם לשינוי האקלים, הסכימו המדינות "לעבור מדלקים פוסיליים במערכות אנרגיה, בצורה צודקת, מסודרת ושוויונית"

קרן זריהן | 14 בדצמבר 2023 | חדשות | 2 דק׳

כ-200 מדינות הסכימו להפסיק בהדרגה את השימוש בדלקים פוסיליים

ועידת האו“ם לשינוי האקלים 2023 (COP28) הסתיימה אתמול בדובאי בהחלטה משותפת של כ-200 מדינות להעביר את מערכות האנרגיה שלהן מדלקים פוסיליים כמו נפט, גז ופחם למקורות אנרגיה אחרים, כגון אנרגיה מתחדשת, כך על פי הודעה לעיתונות שפרסמו מארגני הוועידה. ההחלטה קוראת "לעבור מדלקים פוסיליים במערכות אנרגיה, בצורה צודקת, מסודרת ושוויונית" ו"להאיץ את הפעולה בעשור הקריטי הזה".

ב-3 בדצמבר דיווחנו כי ג'ון קרי, שליחו של נשיא ארה"ב לענייני אקלים, הודיע במהלך ועידת ה-COP28 בדובאי כי ארה”ב מתחייבת שלא לבנות תחנות כוח פחמיות חדשות, ולהיפטר מהקיימות בהדרגה. התחייבות זו ניתנה במסגרת הצטרפותה הרשמית של ארה“ב ל- Powering Past Coal Alliance (PPCA), קואליציה של מדינות שהושקה ב-2017 על ידי בריטניה וקנדה במטרה להפסיק את השימוש בפחם, במסגרת המאבק בשינויי האקלים. כעת מספר המדינות החברות בברית הוא 57.

נשיא פסגת ה-COP28, סולטן אל ג'אבר, שר התעשייה והטכנולוגיה המתקדמת של איחוד האמירויות הערביות, תיווך בין הצורך של ארה"ב והאיחוד האירופי לרסן באופן דרמטי את השימוש בדלקים פוסיליים, לבין הצורך של ערב הסעודית ומדינות יצרניות נפט אחרות לשתף פעולה עם ההסכם. "ביחד התעמתנו עם המציאות ושלחנו את העולם בכיוון הנכון", אמר אל ג'אבר, שהוא גם מנכ"ל חברת הנפט הלאומית של אבו דאבי. עם זאת, ההסכם לא הציב לוחות זמנים קשוחים להפסקה מוחלטת של השימוש בנפט, גז ופחם, ובכך העניק למדינות מרחב תנועה בהתנתקות שלהן מהדלקים האלה.

הנציגים מוחאים כפיים לאחר נאומו של הסולטן אחמד אל ג'אבר, נשיא ועידת האקלים COP28. דובאי, איחוד האמירויות הערביות, 13 בדצמבר 2023 | צילום: Fadel Dawod/Getty Images

שתפו: