כניסה
הרשמה לניוזלטר

אתם או ילדיכם מתמודדים עם אתגרי קשב וריכוז בדרך לתואר אקדמי? הקריה האקדמית אונו מציגה: ״קשב באקדמיה״, תכנית פורצת דרך לתמיכה בסטודנטים עם הפרעת קשב וריכוז (ADHD). כבר לא רק תוספת זמן בחינות, אלא מערך הוליסטי רחב של ליווי ותמיכה אישיים מותאמים לצרכי הסטודנט מרגע הכניסה ללימודים ועד לסיום התואר. פותחים שער לעולם האקדמי להפרעות וללקויות השקופות

הקריה האקדמית אונו | 12 במרץ 2020 | תוכן שיווקי | 4 דק׳

האקדמיה השוויונית המובילה בישראל

הנה נתון מדהים: כיום ידוע שהפרעת קשב הינה ההפרעה הנפוצה ביותר,  בערך כל אדם עשירי בעולם הוא אדם עם הפרעת קשב וריכוז. אם עד לפני שני עשורים, חשבו שהפרעת קשב מסתיימת בגילאי הילדות (בית הספר), היום כבר יודעים שמדובר בהפרעה נוירו- התפתחותית ושבקרב יותר מ-70 אחוז, היא ממשיכה לבגרות. כמו אצל ילדים, גם בקרב מבוגרים היא יכולה לכלול  קשיי קשב, היפראקטיביות, אימפולסיביות וקשיים בתפקודים הניהוליים ובוויסות הרגשי, המשפיעים על התפקוד בכל תחומי החיים.

כשמדובר באנשים בוגרים עם ADHD, מעל גיל 20, קיימים אתגרים לא פשוטים. בגילאי בית הספר ישנה כיום  מודעות רבה לקיומה של הפרעת הקשב, ולכן ישנן תמיכות סביבתיות שונות. הילד חי בבית הוריו, הדואגים להעיר אותו בבוקר, להזכיר להכין שיעורי בית ולאפשר תגבורים פרטניים. אולם, מה קורה בגילאי ה-20+, כשהחברה כבר אמורים ואף רוצים להתנהל בעצמם, ללמוד, לעבוד, להתפתח ולהתקדם- אולם הקשיים עדיין קיימים? תוסיפו לזה את החסכים הלימודיים והרגשיים משנות בית הספר, ונראה  שמדובר באתגרים של ממש.

בשנים האחרונות, נרשמה עלייה במספר הסטודנטים עם לקויות למידה והפרעת קשב וריכוז, אולם בדו״ח מבקר המדינה לשנת 2012, ובמחקרים מהעולם, נראה, כי למרבה הצער, רק כ- 5%-9% מהלומדים עם הפרעת קשב מסיימים בהצלחה תואר אקדמי. רבים מהם נושרים, וגם אלו שמצליחים לשרוד, הם בעלי הישגים נמוכים יותר ובסטטוס "על תנאי".

shutterstock

shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
ג׳ק מא, המייסד של עליבאבא שנקנסה בסכום של 2.8 מיליארד דולר | Elaine Thompson-Pool/Getty Images
חברות סיניות הופכות לבלתי ניתנות להשקעה

אנדרס קור

קנאה גרמה לו לרכוש קרקעות נוספות ולהתרחב מעבר למה שהוא באמת היה זקוק לו, מתוך רצון להתחרות ולהיות בעל רכוש רב כמו אחרים | צילום: Shutterstock
טולסטוי והרצון האנושי להשיג כל הזמן עוד

מאיה מזרחי

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, ונשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, 21 במאי 2017
במצרים נערכים ל"פסגת השלום" בשארם א-שיח' מחר; שורת מנהיגים צפויים לקחת בה חלק

אורן שלום

ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ומנהיג חמאס יחיא סינוואר| צילומים:  GIL COHEN-MAGEN/POOL/AFP via Getty Images, MOHAMMED ABED/AFP via Getty Images
משלחת ישראלית תצא היום לקטאר – אלה המחלוקות שעל הפרק

יוני בן מנחם

שלט הארגון במטה בג׳נבה | צילום: FABRICE COFFRINI/AFP via Getty Images
יוטיוב תצנזר כל תוכן המנוגד להנחיות ארגון הבריאות העולמי

צוות אפוק

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on as the US Secretary of State gives statements to the media inside The Kirya, which houses the Israeli Defence Ministry, after their meeting in Tel Aviv on October 12, 2023. Blinken arrived in a show of solidarity after Hamas's surprise weekend onslaught in Israel, an AFP correspondent travelling with him reported. He is expected to visit Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu as Washington closes ranks with its ally that has launched a withering air campaign against Hamas militants in the Gaza Strip. (Photo by Jacquelyn Martin / POOL / AFP) (Photo by JACQUELYN MARTIN/POOL/AFP via Getty Images)
ראש הממשלה לעם האיראני: "בימים הקרובים ניצור עבורכם את התנאים לקחת את גורלכם בידיכם"

צוות מגזין אפוק

שתפו: