כניסה
הרשמה לניוזלטר

ישראל ממוקמת באזור נפלא הכולל חוף ים מפנק, אזורי טבע ירוקים ואפילו מדבריות. לצד כל אלה אנו נמצאים גם על השבר הסורי אפריקאי העשוי בשל תזוזת הלוחות הטקטוניים מתחת לאדמה לגרום לרעידות אדמה כפי שהתרחש בעבר באזורים שונים בארץ. כפי שצפת נחרבה בעבר גם היום קיימת סכנה לפגיעה עצומה של רכוש ונפש. איך תכסו את עצמכם? הכל במאמר הבא.

תוכן שיווקי | 27 במרץ 2019 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

כיצד ניתן להיערך למקרה של רעידת אדמה?

תמ"א 38 תכנית ההערכות למבנים שהוקמו לפני שנת 1980

הממשלה בחנה לאורך השנים כיצד ניתן להערך בפני רעידות אדמה. אחת ההחלטות שהתקבלו היתה חיזוק של מבנים בפני רעידה זו על ידי הוספת מקטעי בטון וברזל ליסודות ולקירות השונים וכן הוספת ממ"ד המסייע גם במקרה של רעידות אדמה. לאורך השנים האחרונות ראינו הרבה מאד מבנים מחודשים בצורה זו – אך התוכנית הפכה להיות עסקה נדל"נית מצוינת כאשר יזמים קבלו דירות נוספות שבנו על גג המבנה בתמורה לשיפוץ פנימי וחיצוני של הבניין. תהליכי האישור הפכו להיות ארוכים ומסורבלים ובשל חוסר כדאיות כלכלית בערים רבות מבנים ישנים לא חוזקו בפועל.

עשו ביטוח מבנה והוסיפו כיסוי בפני רעידות אדמה

ביטוח המבנה שלכם, אם רכשתם בעבר את הפוליסה, כולל הרחבה בפני נזקי טבע שונים. אך, הידעתם כי יתכן ואין לכם כיסוי בפני רעידות אדמה? במקרה כזה יתכן והמבנה יתחיל לנוע וחלקים ממנו יפלו. במצב זה אתם עשויים להשאר ללא קורת גג או חוסר יכולת לתקן את הבית. למרות שכאשר הבית ניזוק לחלוטין תכניות ממשלתיות מסייעות לתושבים, כאשר הבית נסדק או נפגם אתם עשויים למצוא עצמכם מול שוקת שבורה ללא סיוע ממשלתי. לכן, חשוב להתכונן מראש עם פוליסת ביטוח המאפשרת לכם לתקן את הנזקים ולהחזיר את הדירה שלכם למצבה לפני הפגיעה. במידה ולא ניתן לשקם את המבנה תקבלו חלק ניכר מערכו ותוכלו לרכוש בכספים אלה דירה אחרת.

D123x/pexels.com

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
מטוס F-16 ישראלי ממריא מבסיס עובדה, 24 באוקטובר 2021
דיווח: תעשיית הנפט האיראנית על הכוונת של ישראל

יוני בן מנחם

יושב ראש האסיפה הלאומית של דרום קוריאה בישיבת המליאה להצבעה על הדחת הנשיא יון סוק-יול
בעקבות ההחלטה להטיל משטר צבאי: הפרלמנט בקוריאה הדרומית הדיח את הנשיא

צוות מגזין אפוק

השליח האמריקני עמוס הוכשטיין ויו"ר הפרלמנט הלבנוני נביה ברי, 20 בנובמבר 2024
דיווח: ממשל ביידן פועל להבטיח את נסיגת צה"ל מדרום לבנון בתום הפסקת האש

יוני בן מנחם

Shutterstock
האם הקרחונים באמת נמסים וגורמים לעליית מפלס פני הים?

פרופ' מיכה קליין

ראש הממשלה, בנימין נתניהו
ראש הממשלה: "מחר זאת תחילתה של דרך חדשה"

צוות מגזין אפוק

"חיזבאללה מתכנן לפעול ואנחנו לא מחכים מנגד. אנחנו במוכנות שיא למשימה הזו"

צוות אפוק

שתפו: