כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאת פרופ' ג'ק היינמן מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס…

צוות מגזין אפוק | 16 בנובמבר 2017 | מדע וטכנולוגיה | 4 דק׳

האם עלינו להמשיך להנדס גנטית את המזון שלנו?

מאת פרופ' ג'ק היינמן

מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס גנטית צבר תאוצה, לפחות בחלק מהמדינות. כיום, למשל, יותר מ-90 אחוז מהסויה, מהכותנה ומהתירס הגדלים בארה"ב הם מהונדסים. מרבית ההתאמות הגנטיות הופכות אותם לחסינים יחסית לחרקים או לעמידים בפני קוטלי העשבים המשמשים אותנו.
אף על פי שאפשר לראות במדינות כמו הודו, מקסיקו והפיליפינים, גידול ממשי בתפוקות החקלאיות, לא כולם שמחים לאמץ את הטכנולוגיה – באירופה ההתנגדות אפילו עקרונית ונחרצת.[divider]

תמונה: JUAN MABROMATA/AFP/Getty-Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
האם גלילה בסמארטפון גורמת ל"ריקבון המוח"?

רקפת תבור

המבוגרים שאינם מזדקנים: סודותיהם של "מבוגרי-על"
המבוגרים שאינם מזדקנים: סודותיהם של "מבוגרי-העל"

רקפת תבור

עבור נאס"א הנושא חיוני במיוחד לקראת משימות ארוכות טווח לירח ולמאדים. לאנשים פרטיים – זה עשוי להיות אתגר בכל הקשור ל"תיירות חלל"
כשהגוף חושב שהוא מותקף: המחיר הביולוגי של המסע לחלל

רקפת תבור

טכנאי מטפל בתעלת הפלזמה של מתקן ונדלשטיין 7-X
במעבדה בגרמניה הצליחו לכלוא את "אש השמש" ל-43 שניות, ולהצית תקווה חדשה

רקפת תבור

האנשים שמדברים לעצמם – ומשנים את ביטוי הגנים בגופם
האנשים שמדברים לעצמם – ומשנים את ביטוי הגנים בגופם

רקפת תבור

מדברים אלינו? המרוץ להבין – ואולי לדבר – בשפת בעלי החיים
מדברים אלינו? המרוץ להבין – ואולי לדבר – בשפת בעלי החיים

רקפת תבור

שתפו: