כניסה
הרשמה לניוזלטר

מאת פרופ' ג'ק היינמן מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס…

צוות מגזין אפוק | 16 בנובמבר 2017 | מדע וטכנולוגיה | 4 דק׳

האם עלינו להמשיך להנדס גנטית את המזון שלנו?

מאת פרופ' ג'ק היינמן

מאז שנות ה-90, כשראשוני הזרעים המהונדסים גנטית יצאו לשוק, השימוש במזון מהונדס גנטית צבר תאוצה, לפחות בחלק מהמדינות. כיום, למשל, יותר מ-90 אחוז מהסויה, מהכותנה ומהתירס הגדלים בארה"ב הם מהונדסים. מרבית ההתאמות הגנטיות הופכות אותם לחסינים יחסית לחרקים או לעמידים בפני קוטלי העשבים המשמשים אותנו.
אף על פי שאפשר לראות במדינות כמו הודו, מקסיקו והפיליפינים, גידול ממשי בתפוקות החקלאיות, לא כולם שמחים לאמץ את הטכנולוגיה – באירופה ההתנגדות אפילו עקרונית ונחרצת.[divider]

תמונה: JUAN MABROMATA/AFP/Getty-Images

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
אילוסטרציה: מגזין אפוק
"ראינו במחקרים ששלב ההירדמות הוא רגע עוצמתי במיוחד לפתרון בעיות יצירתיות"

רקפת תבור

אילוסטרציה
מחיר השקר: האם סטייה מהאמת פוגעת בבריאותנו?

רקפת תבור

אילוסטרציה: מגזין אפוק
האלמנט הקוונטי: האם התגלה המקום שבו נוצרת התודעה?

רקפת תבור

ד"ר ניקולס נורוויץ, מומחה למטבוליזם מבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד
המדען שאכל 24 ביצים ביום ונלחם בכולסטרול עם עוגיות אוראו

מאיה מזרחי

איור אילוסטרציה: מגזין אפוק
המנגנון הפיזיולוגי שמסייע בקבלת החלטות תחת לחץ

רקפת תבור

אילוסטרציה
חוקרים הפכו עור של עכבר חי לשקוף באמצעות צבע מאכל

קרן זריהן

שתפו: