כניסה
הרשמה לניוזלטר

בעשורים האחרונים מתפתח העולם בקפיצות ענק וקצב השינוי רק תופס תאוצה. עתידנים רבים כבר יודעים לתאר איך יראה העולם בשנת 2050 ברוב תחומי החיים והחשוב בהם – חינוך. איך יראו כיתות הלימוד באמצע המאה? מה תהיה שיטת הלימוד של ילדי ילדיכם? צריך לקרוא כדי להאמין

לירון אולשינקה | 29 באוגוסט 2017 | תוכן שיווקי | 3 דק׳

איך יראו כיתות הלימוד ב-2050?

בעתיד הלא רחוק קפה יכנס לקטגוריית מוצרי המותרות בעקבות שינוי אקלים ואובדן קרקע חקלאית מתאימה; גורדי שחקים יתפקדו כערים לכל דבר בניסיון להתמודד עם גידול במספר האנשים, כשאוכלוסיית העולם כולה צפויה לעמוד על כ-9.725 מיליארד בני אדם; כשני מיליארד מתוכם יתגוררו במדינות עם מחסור מוחלט במים ו-6.3 מיליארד יחיו בערים גדולות; מספר ההתקנים המחוברים (מכשירים חכמים למיניהם) יעמוד על 25 לאדם; ויש אפילו סיכוי שהניורוטכנולוגיה תאפשר תקשורת בין בני אדם אמצעות המחשבה בלבד: אלו רק חלק מתחזיות שונות שמנסות לצייר תמונה של החיים על כדור הארץ בשנת 2050, בהתבסס על מה שכבר מתרחש בתחומי המדע, התרבות, הסוציולוגיה, הבריאות והטכנולוגיה.

התלמידים של היום כבר לומדים במוסדות ובכיתות חכמים בהשוואה אלינו. הם יהיו מי שיעצבו את כיתות הלימוד של המחר ואלו יגובשו על פי תפיסת עולמם ויבואו לידי ביטוי בכלים ויכולות טכנולוגיות שאת חלקן, גם אם  הן נמצאות בשלבי פיתוח מתקדמים, אנחנו יכולים רק לדמיין. בדומה להחלפתו של מגרש המשחקים במרחב וירטואלי, כך יהפכו המבנים המשמשים כבתי ספר לפחות רלוונטיים לאורך השנים, והרשתות החברתיות ישמשו לאינטראקציה חינוכית מקובלת עם תרבויות וקהילות שונות ברחבי העולם.

צילום: Shutterstock

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך
שר האנרגיה והמים הלבנוני וליד פיאד במהלך טקס חתימה משותף לחיפושי גז בלבנון | צילום: ANWAR AMRO/AFP via Getty Images
שר האנרגיה והמים הלבנוני: באוגוסט יתחילו חיפושי גז באזור עליו הושג הסכם עם ישראל

דורון פסקין

Shutterstock
כיצד לגדל יזמים? מדריך להורים הרוצים לגדל ילדים עם חשיבה עצמאית

מאיה מזרחי

Shutterstock
מחקר אחר מחקר – ייתכן שלצמחים יש תודעה

רקפת תבור

אילוסטרציה: מגזין אפוק
עיר הרפאים האגדתית הרקליון, והמקדש המסתורי של הרקולס

רקפת תבור

צילום: תקווה מהבד
אמיר שולר | ת.ז.

אורן שלום

Geng_He
סין: "החלום שלו הוא כמו זה של מרטין לותר קינג"

טאנג יין

שתפו: