כניסה
הרשמה לניוזלטר

אם תהיתם איך זה לחיות בתוך ענן עשן אתם מוזמנים לקפוץ לסין שמתמודדת עם מה שבנאס"א קוראים לו "אחד מזיהומי האוויר הגרועים ביותר בהיסטוריה", כזה שמאיים למחוק חצי מהצמיחה שלה בעשור הבא, ובעזרת הרוח הנכונה להגיע לחופים המערביים של ארה"ב

צוות אפוק | 6 בפברואר 2013 | גיאו-פוליטיקה | 1 דק׳

בית הזיקוק של העולם

אם עישנת לאחרונה?", שאל הרופא את פדריקו רמפיני, כתב העיתון האיטלקי "הרפובליקה" שמדווח מבייג'ינג. "לא", השיב, "מעולם לא עישנתי ולעולם לא אעשן". חבריו של רמפיני מספרים עליו שמלבד אהבתו לכתיבה, הוא גם אוהב לרוץ, ועושה זאת ברחובות בייג'ינג. אבל לאחרונה הוא נאלץ להפסיק לרוץ כשבדיקת רנטגן גילתה בריאותיו "נקודה" חשודה.

רמפיני מעולם לא עישן, לפחות לא באופן אקטיבי. הוא מה שמכונה "מעשן סביבתי" שבמהלך הריצה שואף לריאותיו עשן וכימיקלים אחרים בכמות דומה שמעשן אקטיבי שואף לריאותיו. אבל רמפיני מקפיד לא לרוץ ליד מעשנים כבדים או מפעלי זיקוק. אז איך הוא שאף כמות כזו לריאותיו? בייג'ינג וערים רבות אחרות בסין עטופות במשך ימים רבים בשנה בענני עשן ופיח, ולכן כשרמפיני רץ, עם כל נשימה שהוא לוקח הוא שואף את זה פנימה. בחודש ינואר צפיפות העננים המזהמים הגיעה לשיא. בפרובינציית גֶ'ה-ג'יאנג במזרח סין העשן היה סמיך כל כך, שכשמפעל רהיטים במרכז אחת הערים עלה באש לקח שלוש שעות להבחין בכך.

סין מכוסה בענני ערפיח. הצילום באדיבות נאס"א

שתפו: